Rusnok absolvuje řadu schůzek, hledá ministry

01.07.2013 6:14

Premiér Jiří Rusnok dnes bude v Kramářově vile pokračovat v sestavování svého kabinetu. Jasno by mohl mít například o ministrech obrany, zdravotnictví a životního prostředí. Místo v čele toho ministerstva nabídl viceprezidentovi Svazu průmyslu a dopravy Radku Špicarovi. Zdravotnictví by rád svěřil náměstkovi Fakultní nemocnice Motol Martinu Holcátovi.

Rusnok absolvuje řadu schůzek, hledá ministry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Ministrem obrany by mohl zůstat Vlastimil Picek, který by tak jako jediný člen končícího koaličního kabinetu pokračoval i v nové vládě. Picek v neděli v rámci Dne ozbrojených sil vyslovil přání, aby splnil všechny úkoly, které si na obraně vytyčil. Nepotvrdil ale, zda to znamená jeho souhlas s pokračováním v ministerském křesle.

Rusnok čeká také na odpověď od Jana Kohouta a Jaromíra Schlinga, jimž nabídl návrat na ministerstva zahraničí a dopravy. Minulý týden mu na nabídku kývli Martin Pecina jako staronový ministr vnitra a někdejší nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová (ČSSD) jako ministryně spravedlnosti. Zemědělství má vést šéf Potravinářské komory Miroslav Toman a Ministerstvo kultury chce řídit bývalý šéf České televize Jiří Balvín.

Premiér v neděli uvedl, že nehodlá obsazovat vládní místa po vicepremiérce Karolíně Peake a Petru Mlsnovi. Jeho kabinet by tak měl mít místo současných 17 pouze 15 členů. Rusnok už v pátek řekl, že by s jeho zformováním chtěl být hotov do konce tohoto týdne.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…