Rusnok pátým dnem pokračuje v hledání ministrů

02.07.2013 8:26

Designovaný premiér Jiří Rusnok dnes pokračuje v jednání s možnými kandidáty na ministerské posty v nové vládě. Místo v ní zatím přijalo osm lidí, bez ministra ale zůstávají klíčová ekonomická ministerstva financí a průmyslu a obchodu.

Rusnok pátým dnem pokračuje v hledání ministrů
Foto: archiv redakce
Popisek: Ekonom a exministr průmyslu a obchodu Špidlovy vlády Jiří Rusnok

V pondělí na seznam členů Rusnokovy vlády přibyla čtyři další jména - Jan Kohout a František Koníček (oba ČSSD), Dalibor Štys a Martin Holcát. Někdejší diplomat Kohout přijal nabídku stát se ministrem zahraničí, bývalý poslanec Koníček povede resort práce a sociálních věcí. Přírodovědec Dalibor Štys stane v čele Ministerstva školství, kde dosud vedl odbor výzkumu a vývoje. Ministrem zdravotnictví by měl být Martin Holcát, náměstek pro léčebně preventivní péči ve Fakultní nemocnici Motol.

Vedle čtveřice v pondělí potvrzených ministerstev bylo již dříve jasné obsazení čtveřice postů - vnitro povede Martin Pecina, zemědělství Miroslav Toman, kulturu Jiří Balvín a spravedlnost Marie Benešová. Ve vznikajícím úřednickém kabinetu je tak již několik členů ČSSD, která přitom vládu kritizovala.

Rusnok pohovory s kandidáty v Kramářově vile zahájil minulou středu, o víkendu je přerušil. Čas na rozmyšlenou do středy si v pondělí vzal kyjovský starosta František Lukl, kterému designovaný premiér nabídl post ministra pro místní rozvoj. Rusnok se ale již dočkal i několika záporných odpovědí. V pondělí místo ministra životního prostředí odmítl viceprezident svazu průmyslu Radek Špicar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…