Rusové podle Američanů přibližují vojáky k hranicím s Ukrajinou

23.04.2015 10:36 | Zprávy

Dle serveru Novinky.cz obviňují Spojené státy americké Rusko z toho, že vysílá své jednotky k ukrajinským hranicím. Počet ruských vojáků u ukrajinských hranic je prý největší od října. Zároveň mluvčí ministerstva zahraničí USA Marie Harfová obviňuje Rusko z toho, že posiluje protivzdušnou obranu na východě Ukrajiny a účastní se výcviku proruských separatistů. Rusko tak prý porušuje příměří, které bylo dojednané v Minsku.

Rusové podle Američanů přibližují vojáky k hranicím s Ukrajinou
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

„Ruská armáda rozmístila další protivzdušné systémy na východní Ukrajině a několik jich přesunula blíže frontovým liniím,“ prohlásila prý Harfová dle Novinek odkazujících se na BBC. Rusko prý zároveň zvyšuje počet vojáků u svých hranic s Ukrajinou, má se prý jednat podle Harfové o největší počet od října minulého roku. „Po udržování relativně stabilní přítomnosti na hranicích tam Rusko vyslalo další jednotky,“ obvinila Rusko Harfová.

Celý text zde

Harfová rovněž prohlásila, že úroveň výcviku proruských separatistů jasně ukazuje na to, že do něj musí být zapojeno Rusko. „Stále komplexnější povaha výcviku proruských jednotek pak nenechává nikoho na pochybách, že je zapojeno Rusko,“ řekla prý Harfová podle Reuters.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…