Ruští motorkáři míří z Běloruska do Polska, údajně se rozdělili

27.04.2015 10:08

Ruští motorkáři z klubu Noční vlci se po nedělním průjezdu Běloruskem rozdělili a do Polska chtějí vjet jednotlivě. Není prý vyloučeno, že někteří už u našich severních sousedů jsou. Vyplývá to ze zpráv běloruských a polských médií.

Ruští motorkáři míří z Běloruska do Polska, údajně se rozdělili
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlajka motorkářského gangu Noční vlci

Podle běloruské agentury BelaPAN vyjelo z Minsku k hranicím asi 15 ruských, sedm běloruských a jeden kazašský motocyklista. Jsou prý připraveni na to, že na bělorusko-polském hraničním přechodu Brest-Terespol budou problémy. Kolonu prý proto budou doprovázet představitelé ruského velvyslanectví v Minsku, aby zaznamenávali případné konflikty.

Aby lidé viděli, že jednou normální lidé, kteří si váží své historie

Skupinu motorkářů vede biker Andrej Bobrovskij, který se běloruským novinářům svěřil, že na celé trase Běloruskem motorkáře vřele vítaly davy lidí chlebem a solí. "Hlavní akce je ale v Brestu, musíme tam překročit hranice (do Polska). Objevují se informace, že nám zrušili víza, oficiálně nám ale nic známo není," prohlásil.

"Po všech těch problémech s Evropou, Polskem a Českem teď máme ještě jednu důležitou misi - sjednotit naše přátele a setkat se s nimi v Evropské unii. Vyměnit si informace nikoli přes média, ale z očí do očí, aby lidé viděli, že jedou obyčejní, normální lidé, kteří si váží své historie," řekl Bobrovskij.

Informace o tom, že bikeři na přechod Brest-Terespol skutečně dorazili, v médiích zatím není. Běloruské zdroje uvádějí, že schengenská víza, nutná ke vstupu do Evropské unie, si bikeři vyjednávali jednotlivě, nikoli jako skupina. Šéf Nočních vlků Alexandr "Chirurg" Zaldostanov prý víza nedostal.

Polští pohraničníci jen těžko rozpoznávají, kteří motorkáři patří k Nočním vlkům

Polská rozhlasová stanice RMF24 oznámila, že ruští bikeři jsou rozhodnuti vjet do Polska jednotlivě. Část z nich prý už v neděli přes přechod v Terespolu do země projela, další přejeli hranici na přechodu Slawatycze v Lublinském vojvodství asi 35 kilometrů jižně od Terespolu. Podle polských pohraničníků přijíždí z Běloruska do Polska mnoho ruských turistů na motocyklech a rozpoznat, kdo z nich patří k Nočním vlkům, je obtížné.

Bikeři ujeli zatím přes 800 kilometrů, dalších 5000 kilometrů Evropou je podle jejich plánů čeká. Cestovat mají do polské Vratislavi, odtud přes Brno do Bratislavy, Vídně a Mnichova a přes Prahu do Berlína, kam chtějí dorazit 9. května. Kromě polských i české a německé úřady varovaly, že k přejezdu přes jejich území nemusejí dostat povolení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…