Rvačka na Hradčanském náměstí. Kvůli Merkelové

25.08.2016 19:06

Německá kancléřka Angela Merkelová zavítala v závěru své návštěvy na Pražský hrad, kde se setkala s prezidentem Milošem Zemanem. I zde, na Hradčanském náměstí, čekali na kancléřku příznivci i odpůrci. A došlo i ke rvačce.

Rvačka na Hradčanském náměstí. Kvůli Merkelové
Foto: ParlamentniListy.cz
Popisek: Při návštěvě kancléřky Angely Merkelové v Praze

Na Hradčanské náměstí totiž mimo jiné dorazila islamofobka a ultranacionalistka Lucie Hašková či příznivci Akce D.O.S.T., kteří vykřikovali hesla jako „Scheisse Merkel“. Tito odpůrci se po chvíli dostali do střetu se sluníčkáři, kteří přišli na místo Merkelovou podpořit. Hradčanské náměstí tak zažilo bouřlivou atmosféru. 

Kromě těchto protestů docházelo ke kolizím i v průběhu cesty Merkelové na Hrad. Do kolony s kancléřkou se totiž opakovaně pokoušel najet neznámý muž. Jak policie, která jej zadržela, následně uvedla, bezpečnost vlivné evropské političky nenarušil.

Se Zemanem má Merkelová řešit mimo jiné i migrační krizi a mezinárodní terorismus či budoucnost Evropské unie po Brexitu. Od české hlavy státu si německá kancléřka odveze knihu Jaroslava Haška Osudy dobrého vojáka Švejka. 


(Zdroj: Facebook Jiřího Ovčáčka)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…