Ryba smrdí od hlavy, říká o Klausových milostech Štěch

20.10.2011 13:04

Předseda Senátu Milan Štěch kritizuje udělování milosti prezidentem Václavem Klausem. Na mysli měl dvě kauzy, kdy milost dostala policistka obviněná z korupce, která se poté chlubila koupením milosti, a následně Zdeněk Kratochvíl kvůli vážné nemoci.

Ryba smrdí od hlavy, říká o Klausových milostech Štěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch při rozhovoru

"Ryba smrdí od hlavy," řekl předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD. Podle něj prezident Václav Klaus ve dvou případech udělení milosti pochybil. Jedna z nich byla pro Zdeňka Kratochvíla, neboť byl vážně nemocný. Kratochvíl je zakladatel dopravní společnosti ICOM Transport a už v roce 2008 se diskutovalo o jeho vstřícných vztazích s ODS.

"Údajně ještě běžely čtyři vyšetřovací kauzy, kde by možná byl nebo nebyl odsouzen, ale vzhledem k tomu, že mu pan prezident dal milost, tak kauzy byly zastaveny a stíhán nemůže být," stěžuje si Štěch.

Sledujeme téma Klaus a milost

Podobně mu vadí milosti pro policistku Radku Kadlecovou. V roce 2007 přijímala se svojí kolegyní úplatky od cizinců, kteří žádali o trvalý pobyt v České republice. Při přebírání peněz pak ale obě policistky nahrála skrytá kamera Inspekce ministra vnitra. Kadlecová dostala podmíněný a poté nepodmíněný dvouletý trest. Před nástupem do vězení se však psychicky zhroutila a byla následně umístěná na kliniku.

Související: Zločinný časopis Respekt se snaží zneuctít prezidentskou milost, zlobí se Klaus

Jejímu primáři se pak podle týdeníku Respekt svěřila, že „je pro ni zakoupena milost u prezidenta republiky", podobně se vyjádřila ještě před dvěma svědky. Strýc Kadlecové je totiž významný podnikatel z Ostrova Alfréd Fajkoš. Nyní se tímto případem zabývá protikorupční policie.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…