S Janem Rejžkem do sraček. Kritik se pustil do Kláry Samkové, a tu vážně dráždit neměl. Čtěte, co schytal

08.10.2016 20:16

Divadelní kritik Jan Rejžek tvrdě zkritizoval server ParlamentníListy.cz, herce a poslance Vítězslava Jandáka nebo advokátku Kláru Samkovou. V Lidových novinách tuto ženu označil za „hysterku“ dnes bojující proti islámu. Advokátka Samková však brzy přišla s pádnou odpovědí. K Rejžkovu článku přidala svůj vlastní komentář.

S Janem Rejžkem do sraček. Kritik se pustil do Kláry Samkové, a tu vážně dráždit neměl. Čtěte, co schytal
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

Klára Samková na úvod zdraví svého tatínka, neboť jí z Brna na tento text zřejmě upozornil. Dáma se mu snaží na sociální síti Facebook vysvětlit, že kulturní kritik Jan Rejžek kritizuje, kudy chodí. Ten, koho v Praze nezkritizoval, skoro jako kdyby nežil. Takže si Samková vlastně skoro klade za čest, že jí Rejžek poctil svou pozorností, neboť to znamená, že i ona v Praze něco znamená.

Rejžek ve své tradiční rubrice Poslední slovo, podle svých vlastních slov, hájil prvního českého prezidenta Václava Havla. Přitom zúčtoval s těmi, kteří jej kritizovali. Mezi jinými to byl poslanec ČSSD Vítězslav Jandák, který podle Rejžka před rokem 1989 rozhodně nepatřil mezi disidenty. Vítězslav Jandák uvedl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, že Havel byl mediálně „stvořen“. Kriticky se k Havlovi staví i Samková a právě proto jí Rejžek věnoval pozornost.  

„Těžko vybírat, kdo si zaslouží titul Miss antihavlovského hnusu. Vážnou kandidátkou je exposlankyně a advokátka Klára Samková, přeběhlice z TOP 09 k Okamurovu Úsvitu, neohrožená bojovnice proti islámu. Tato hysterka má to chucpe pohoršovat se nad sexuálním životem Havla a lidí v disentu,“ napsal kritik.

Samková si článek přečetla a odpověděla na sociální síti. „Osoba, kterou nepoplive, nepobleje, neokope a nezpouráží Jan Rejžek, nemá v pražských kruzích vůbec právo na jakékoliv místo, protože to je osoba naprosto nevýznamná, marginální, v podstatě neexistující. Pouze pro jistotu dodávám, že ani největší pamětník nepamatuje, že by Jan Rejžek někdy někoho pochválil či s ním vedl rozumnou a konstruktivní polemiku. Takže tím, že se do mne Rejžek navezl, vlastně jen potvrdil moji existenci v pražském mediálním světě," vysvětlovala.

Pozastavila se také nad tím, proč vlastně Lidové noviny dávají prostor takovému člověku, jakým je Rejžek. „Pokud na této věci je něco opravdu politováníhodné, pak to, že Lidové noviny propadly do takových sraček (gentleman promine), že dávají pravidelný prostor nejen zombie Janu Rejžkovi, ale na příklad i dalšímu strašidlu žurnalistiky, Jiřímu Hanákovi," udeřila Samková. Sama by prý dokázala dodat schopnější fejetonisty, ale bohužel o ně není zájem.

Tatínkovi nakonec doporučila, aby podobné věci bral s rezervou.

Klára Samková doslova napsala:

Milý tatínku, s jistým povzdechem jsi mi poslal fejeton osoby jménem Jan Rejžek, že se zase do mne někdo naváží. Protože posledních 60 let anebo tak nějak žiješ v Brně, není ti pražský folklor, poněkud odlišný od toho, který známe u nás v Šatlu, dostatečně znám. Proto, ačkoliv ctím Tvé šediny, dovolím si Tě dovzdělat. Osoba, kterou nepoplive, nepobleje, neokope a nezpouráží Jan Rejžek, nemá v pražských kruzích vůbec právo na jakékoliv místo, protože to je osoba naprosto nevýznamná, marginální, v podstatě neexistující. Pouze pro jistotu dodávám, že ani největší pamětník nepamatuje, že by Jan Rejžek někdy někoho pochválil či s ním vedl rozumnou a konstruktivní polemiku. Takže tím, že se do mne Rejžek navezl, vlastně jen potvrdil moji existenci v pražském mediálním světě.
Pokud na této věci je něco opravdu politováníhodné, pak to, že Lidové noviny propadly do takových sraček (gentleman promine), že dávají pravidelný prostor nejen zombie Janu Rejžkovi, ale na příklad i dalšímu strašidlu žurnalistiky, Jiřímu Hanákovi. Obratem jsem schopna dodat 6 zcela nových osobností, (když fejeton na zadní straně píše každý den někdo jiný), kteří by okamžitě zvedly čtenost Lidovek o 100%. O ně však naprosto není zájem, ba naopak, jsou zatlačovány do anonymity a undergroundu. Takže jediné, drahý otče, co ti mohu doporučit je, abys využil svých stařeckých zkušeností života v modu, o kterém jsme doufali, že jej již nikdy nebudeme potřebovat. Řečeno zkráceně: PŘEPNI SE NA HUSÁKA...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…