S Johnem to prý jde z kopce. Je otrávený, tvrdí Peake

23.01.2012 10:45

Deník Blesk dnes popisuje, že Radek John začal před novináře chodit méně a méně. Čím dál častější je údajně obrázek z tiskové konference Věcí veřejných takový, že tam vystupuje jen místopředsedkyně strany i vlády Karolína Peake a šéf poslanců Vít Bárta. Blesku pak k tomu řekli údajně někteří véčkaři, že by Johna už měli vyměnit.

S Johnem to prý jde z kopce. Je otrávený, tvrdí Peake
Foto: repro televize Prima
Popisek: Radek John burácí ve studiu Partie televize Prima

Bulvární deník si všimnul, že to jsou jen Karolína Peake a předseda poslanců Vít Bárta, kdo v posledních dnech veřejně komentují, co se na politické scéně děje a jaké jsou k tomu postoje Věcí veřejných. Mluvčí VV Pavel Reichard to dokonce vysvětluje slovy, že se předseda věnuje méně viditelné práci pro stranu.

 „Z Radka cítím velké otrávení už od doby, kdy odešel z ministerstva vnitra,“ reagovala na to ale překvapivě pro Blesk samotná Peake. John podle ní vzal nucený odchod jako křivdu.

„Pod slibem zachování anonymity někteří poslanci VV přiznávají, že by Johna bylo třeba vyměnit,“ popisuje dále bulvární deník.

„Reálný vliv na dění ve straně nemá a ani nemyslím, že by o něj stál. Dřív byl aspoň tvář, která přivedla lidi. Teď už není ani to. Z prvního místa v žebříčku popularity se propadl do té horší půlky,“ řekl pak dokonce anonymně deníku jeden z moravských poslanců.

„Chtěl bych, aby Karolína měla ve straně ještě větší váhu a jednou se stala předsedkyní,“ kontroval na to poslanec Viktor Paggio.

Peake loni prohrála o 221 hlasů

Blesk připomněl, že Peake už proti Johnovi kandidovala loni. „V internetovém hlasování příznivců strany prohrála o 221 hlasů. Od té doby ovšem na rozdíl od něj stoupá,“ napsal k tomu bulvár.

O Johnově „tichu“ navíc vypovídá i tabulka, kolikrát byly špičky VV za poslední měsíc zmiňovány v médiích. Zatímco Josefa Dobeše média veřejnosti prezentovala celkem 1813 krát a Víta Bártu 1701 krát, Radka Johna pak 1006 krát.

Na konec Blesk dodal, že podle stanov byl ovšem loni John zvolen předsedou na dva roky, takže má ještě rok v předsednické funkci k dobru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…