S Peake možná založíme novou stranu, připustila Navrátilová

17.04.2012 20:27

Místopředsedkyně Věcí veřejných Dagmar Navrátilová připustila, že s Karolínou Peake možná založí novou politickou stranu. Peake sice označila jejich „odtržení“ od VV za platformu, Navrátilová ale doufá ve skutečnou stranu.

S Peake možná založíme novou stranu, připustila Navrátilová
Foto: Tino Kratochvíl
Popisek: Dagmar Navrátilová

„Nová strana bude respektovat koaliční smlouvu,“ ujistila Dagmar Navrátilová v Hyde Parku na ČT. Zároveň se ale částečně prořekla. Karolína Peake totiž dosud mluvila jen o jisté politické platformě v rámci sněmovny, do které by se soustředili „odpadlíci“ od Věcí veřejných.

Založí tedy nakonec novou stranu? „Peake to nazvala platformou, já ale předpokládám, že to bude strana,“ vysvětlovala. Odmítla, že by tento čin měl jakoukoliv souvislost s dřívějším členstvím Peake v ODS, a zdůraznila „dlouholeté členství“ Peake ve VV. Zde je od roku 2007.

„Tak dlouho se chodilo se džbánem pro vodu... Až se podle mě ucho utrhlo,“ komentovala Navrátilová, proč k podobnému činu nedošlo dříve. Podle svých slov ale s VV neskoncovala, to je prý příliš drsné slovo.

Kromě Navrátilové Peake podporují ještě Viktor Paggio, Kamil Jankovský, Lenka Andrýsová nebo například Jana Suchá. Existují prý ale i další poslanci, o nichž se zatím v médiích nehovoří. Své rozhodnutí oznámí ale sami v blízké době.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…