S Putinem bych si rozumněl, říká jeden z favoritů amerických prezidentských voleb

31.07.2015 10:33

„S Vladimirem Putinem bych si dobře rozuměl,“ prohlásil během ženského golfového British Open ve skotském Turnberry republikánský kandidát na příštího amerického prezidenta Donald Trump. Prozradil také, jaký by byl prezident a co by udělal pro zlepšení mocenského postavení USA ve světě. Podle posledních průzkumů veřejného mínění má kontroverzní miliardář i přes řadu skandálů během kampaně náskok na čele před ostatními republikánskými kandidáty na prezidenta Spojených států.

S Putinem bych si rozumněl, říká jeden z favoritů amerických prezidentských voleb
Foto: wikipedia
Popisek: Americká vlajka.

„Já si myslím, že bych si s Vladimirem Putinem dobře rozuměl. Prostě si to myslím,“ prohlásil Trump dle britského deníku The Guardian, ze kterého zprávu převzal server Echo24.cz. Vzápětí ale miliardář přiznal, že netuší, jaké společné vlastnosti by s Putinem měli. Vedle Putina by prý také Trump dobře vycházel s obyvateli komunistické Číny.

Jako nejvyšší představitel Spojených států by se Trump snažil sjednotit svět. „Myslím si, že bych byl dobrý sjednotitel. Myslím si, že mám skvělé diplomatické dovednosti, byl bych schopný s lidmi velmi dobře vycházet. Svět by byl jednotný, kdybych se stal vůdcem Spojených států,“ řekl americký podnikatel, který zároveň uvedl, že by jako prezident rozšířil americkou armádu. „Udělal bych naši armádu mnohem silnější, udělal bych ji tak silnou, že by si s námi nikdo nezahrával,“ dodal.

Kontroverzní miliardář i přes řadu skandálů během kampaně zlepšuje svou pozici mezi republikánskými kandidáty na prezidenta Spojených států. Podle posledního průzkumu CCN, na který upozornila Česká televize, by Trumpa podpořilo 18 procent dotázaných republikánských voličů. V závěsu za Trumpem se drží bývalý guvernér Floridy, Jeb Bush, kterému vyjádřilo podporu 15 procent dotázaných republikánských voličů. Třetí je guvernér Wisconsinu, Scott Walker, s podporou deseti procent voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…