S islamisty nesmíme mít slitování, říká Iráčanka. Řeže jim hlavy a pak je vaří v hrnci

30.09.2016 13:43

V Iráku začíná být známá Wahída Mohamedová. Jde o další bojovnici proti Islámskému státu. Jistěže nejde o první ženu bojující proti radikálům a jistě ani o poslední, ale tato dáma upoutala pozornost tím, že radikálům usekává hlavy a ty posléze vaří v hrnci.

S islamisty nesmíme mít slitování, říká Iráčanka. Řeže jim hlavy a pak je vaří v hrnci
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Příběh Wahídy Mohamedové, bojující s džihádisty celé roky, přinesli reportéři CNN a jejich barvité vyprávění převzal i server slovenských Hospodářských novin. Tato dáma si je dobře vědoma toho, že irácká armáda nemá dost sil na boj se všemi islámskými radikály. Stejně jako další Iráčané se proto rozhodla vstoupit do dobrovolnických milicí a nelítostně se vrhla na islamisty. Devětatřicetiletá Mohamedová se vypracovala dokonce až na velitelku takové skupiny.

Celý text najdete zde

Dnes vede asi 70 desítek bojovníků. Operuje u města Širkat jižně od Mosulu a teroristé už jí prý několikrát usilovali o život. Tato dáma vzala zbraň do ruky v roce 2004 a od té doby v boji neustala, i když jí šlo opakovaně o život. V letech 2006, 2009 a 2010 před jejím domem opakovaně vybouchl automobil.  

Přesto se nenechává zastrašit. Dá se dokonce říci, že straší teroristy, protože jim uřezává hlavy a vaří je v hrnci. „Bojujeme s nimi. Stínám jim hlavy. Tyto hlavy potom vařím a jejich těla spálím,“ pochlubila se bojovnice. Své „kulinářské umění“ ráda prezentuje i na sociálních sítích. Kde se bere její neutuchající nenávist vůči radikálům? Čerpá ji zřejmě ze životních ztrát. Islamisté jí zabili otce, tři bratry i prvního manžela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…