S tím, co Janoušek vypil, by neměl řídit ani tříkolku, říká Nešpor

24.03.2012 9:30

S tím, co měl v krvi, by neměl řídit ani tříkolku, řekl deníku Blesk na adresu bourajícího lobbisty Janouška odborník na závislosti Karel Nešpor. Janoušek musel podle něj být buď předchozí večer na hraně otravy alkoholem anebo pil až ráno.

S tím, co Janoušek vypil, by neměl řídit ani tříkolku, říká Nešpor
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Vlivný pražský kmotr Roman Janoušek v pátek dopoledne ve Vyskočilově ulici v pražské Michli naboural ve svém Porche Cayenne vůz ženy, kterou poté o kus dál u semaforu přejel, když se pokusila autonehodu s řidičem řešit. „Žena k němu doběhla, stoupla si před auto, ale řidič se rozjel a srazil ji,“ popsala mluvčí městské policie Eva Kropáčová.

Za svůj čin by měl být Janoušek obviněn ze tří trestných činů, za jejichž spáchání mu hrozí až deset let vězení. Podle policie se měl dopustit ublížení na zdraví, neposkytnutí první pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Janoušek byl buď totálně pod obraz, nebo pil i ráno

Janouškovi byly naměřeny 2,2 promile alkoholu. Údajně šlo o takzvaný zbytkový alkohol, podle Karla Nešpora se ale jedná o nepřesný termín, jde zkrátka o alkohol, který Janoušek vypil a který prý není slučitelný ani s řízením tříkolky.

Alkohol se u urostlého muže přitom odbourává o 0,2 promile každou hodinu. Pokud tedy Janoušek způsobil nehodu dopoledne, musel mít buď hodně dlouhý alkoholický večer, nebo pil i ráno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…