SPD podalo do Sněmovny již 19 zásadních zákonů v souladu s programem, který slíbili voličům

22.10.2021 16:35 | Ze sítí

Méně než 14 dní po volbách předseda SPD Tomio Okamura spolu s místopředsedou Radimem Fialou vystoupili na tiskové konferenci, kde například zmínili, že po jednání s pětikoalicí je jasné, že nepočítají, že by ve vedení Sněmovny měl být někdo z SPD. Ti s tím ale nesouhlasí a o místo ve vedení budou usilovat. Okamura zase informoval, že hned po volbách pracují a již podali 19 zákonů v souladu s programem, který slíbili voličům ve volbách.

SPD podalo do Sněmovny již 19 zásadních zákonů v souladu s programem, který slíbili voličům
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Zástupci SPD na tiskové konferenci

„Nesmířili jsme se s tím, brali jsme to jako konstatování pětikoalice, budeme o tom jednat, promýšlet všechny další varianty a můžu ujistit lidi, kteří nás volili, že budeme bojovat za to, abychom měli svého zástupce ve vedení Sněmovny. Protože to cítíme jako křivdu,“ upřesnil místopředseda Fiala. 
 
 
Své přidal i předseda Okamura. „Zajímavé je, že těmito dvěmi koalicemi tolik kritizované ANO, vlastně respektovalo minulé volební období poměrné zastoupení, takže tam byli zástupci Pirátů, ODS, SPD a skutečně demokraticky respektovali, jak rozhodli voliči. A tady je ten pozoruhodný moment, že ty strany, které samy sebe nazývají s oblibou, že jsou „demokratické“, tak absolutně nerespektují demokracii od začátku,“ rozzlobil se Okamura, který připomněl, že mají 20 poslanců, zatímco Piráti pouhé čtyři a místopředsedkyní Sněmovny mají mít.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…