SPOZ představí "významnou posilu", Rusnok jí nebude

29.08.2013 6:33

Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) dnes odpoledne představí "významnou personální posilu". Případnou účast ve volbách by měl oznámit někdejší předseda strany, hradní kancléř Vratislav Mynář. Večer zasedne předsednictvo SPOZ, které bude vybírat kandidáty do předčasných voleb. Jiří Rusnok kandidovat za nikoho nehodlá.

SPOZ představí "významnou posilu", Rusnok jí nebude
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář v pořadu ČT Hyde park

Znovu se objevily spekulace, že by se mohl stát volebním lídrem strany předseda vlády Jiří Rusnok. Premiér ale ČTK sdělil, že za nikoho kandidovat nehodlá.

Podle místopředsedy zemanovců Vladimíra Kruliše má dnes o své případné účasti ve volebním klání informovat vedení strany prezidentův kancléř Mynář. Nejvýše postavený politik v zemi Miloš Zeman již dříve uvedl, že ředitel jeho kanceláře může ve volbách kandidovat. Z úřadu bude muset odejít, pokud bude zvolen poslancem.

Vedení SPOZ se dozví, zda za zemanovce chtějí jít do voleb někteří ministři Rusnokova kabinetu. Ministr vnitra Martin Pecina asi povede kandidátku v Moravskoslezském kraji. Média informovala o možnosti, že se v dresu SPOZ představí také ministr pro místní rozvoj František Lukl. Zemanovci vyjednávali údajně i s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem a ministrem práce Františkem Koníčkem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…