STAN i KDU-ČSL dnes pokročí v samostatných kandidaturách

27.07.2017 6:16

Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) dnes představí svou samostatnou kampaň poté, co se rozhodlo nevyužít nabídku lidovců, aby se jeho zástupci namísto plánované volební koalice pouze objevili na kandidátkách KDU-ČSL. O podobě své kampaně po rozvratu koalice se STAN se budou dnes radit i lidovci na odpoledním jednání předsednictva strany.

STAN i KDU-ČSL dnes pokročí v samostatných kandidaturách
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

Očekává se, že STAN kromě podrobností své kampaně, jejíž billboardová část by měla odstartovat už na začátku srpna, oznámí například to, kde bude kandidovat předseda hnutí Petr Gazdík. Místopředseda Sněmovny se měl o hlasy původně ucházet jako jednička pražské koaliční kandidátky lidovců a Starostů.

Lidovci minulý týden od koaličního uspořádání ustoupili kvůli obavám z předvolebních průzkumů. Koalice potřebuje pro vstup do Sněmovny deset procent hlasů, práh pro jednotlivé strany je jen pětiprocentní. Starostové však nabídku vstoupit na listiny KDU-ČSL odmítli, trvali totiž na rovnoprávné spolupráce a kandidovat budou raději sami. Představitelé obou subjektů už vyjádřili přání, aby dohoda v budoucnu fungovala v jiných než sněmovních volbách.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…