Šafrovo fórum má informace ze zákulisí ODS. Už prý mají Klause dost

16.03.2019 14:10

O dalším působení Václava Klause mladšího v poslaneckém klubu ODS dnes jedná výkonná rada ODS; jde hlavně o jeho nemístná přirovnání a výroky, kterými prý stranu poškozuje. Sněmovní frakce ho v týdnu vyzvala, aby ji kvůli ideovým neshodám opustil. Klaus však výzvu nevyslyšel. Server Forum24.cz přinesl zákulisní informace z ODS, ze kterých usuzuje, že s Klausem mladším dnes s největší pravděpodobností skoncují. 

Šafrovo fórum má informace ze zákulisí ODS. Už prý mají Klause dost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Novela zákona o týrání zvířat ve sněmovně. Poslanci v něm chtějí zejména podstatně zvýšit trestní sazby

Klausovo vyloučení z poslaneckého klubu a pravděpodobně i ze strany je podle dobře informovaného zdroje z vedení strany téměř jisté. Iniciátorem tohoto rezolutního řešení má být předseda ODS Petr Fiala. „Situace je taková, že pohár přetekl. Kolega Klaus už dostal několik upozornění. Jeho reakce byla vždy arogantní ve smyslu, že on se měnit prostě nebude,“ uvedl zdroj pro server Forum24.cz.

Podle jeho slov už mají dost „okopávání kotníků“. „Spousta členů cítí, že Klaus ODS poškozuje. Vedení prostě musí jednat,“ sdělil dále zdroj, který si nepřál být jmenován.

Potvrdil, že vedení ODS počítá s tím, že bude řešit i variantu vyloučení Klause ze strany. „Důvody jsou jasné. Několikrát jednal v rozporu s usnesením, podporoval protikandidáta ODS v senátních volbách, a tak dále,“ uvádí člen vedení ODS.

Poslancům ODS došla trpělivost, když Klaus mladší ve Sněmovně přirovnal přejímání právních předpisů EU do právního řádu ČR k výběru Židů do transportu. Ukázalo se však, že to nebyl poslední nemístný výrok; na akci v Domě armády přirovnal Macronův plán pro Evropu k Mein Kampfu Adolfa Hitlera, což odsoudil v pátek v Českém rozhlasu místopředseda ODS Martin Kupka.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…