Samková posílá vzkaz do Bruselu. Píše o dementním dítěti a rozpálené plotně

23.02.2014 19:11

Advokátka Klára Samková ve své nedělní glose varuje před opakovaným saháním na rozpálenou plotnu. Tak podle ní vypadá neustálá snaha evropských osobností napravit chyby Evropské unie. Jenže se to stále nedaří.

Samková posílá vzkaz do Bruselu. Píše o dementním dítěti a rozpálené plotně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

„Sáhnout na plotnu je bezesporu užitečná věc: jednou. Buďme vděčni těm, co na ni sáhli, potřesme jim pravicí, poděkujme jim za vynaložené úsilí a zároveň je požádejme, aby nás laskavě ušetřili realizace své touhy strčit nás k tomu 1 % dementní populace, která na tu plotnu sáhne podruhé,“ píše ve své glose Klára Samková.

Celý text ZDE

To vše vzápětí přirovnává k situaci v Evropské unii. Ta podle ní totiž nefunguje. „Euro se potácí od něčeho, co se oficiálně nesmí nazvat bankrotem, k eurovalu, nezaměstnanost je dramatická, v některých zemích a oblastech katastrofální, přehnaná regulace všeho způsobila, že zpětná vazba ztratila svůj efekt,“ popisuje.

Zároveň však prý není možné zjistit, co funguje a co ne – vše se totiž kryje příkazy shora, tedy z Bruselu. „Budiž pánům na levici, ale ba i takzvaným liberálům, kteří též vydatně přitakávali, čest a sláva, že nám ukázali, kudy cesta nevede. Myslím, že tu cestu ale nemusíme dojít až k jejímu hořkému konci, že na tu plotnu nemusíme sahat ne podruhé, ale dokonce potřetí,“ míní advokátka, která povede Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury do evropských voleb.

„Pánové Barosso a ostatní: Jsem ochotná vám přiznat, že jste to mysleli dobře a že jste se snažili. Smůla ale je, že myslet něco dobře neznamená, že to dobře také dopadne. Takže když dovolíte, teď bychom to zase chvíli mysleli dobře my. My, ti odporní euroskeptici, pasovaní na rozbíječe. Těžko se dá něco spravit stejným nástrojem, jako se to pokazilo,“ dodává Samková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…