Šanci upravit kandidátky využily na východě Čech jen menší strany

21.09.2013 18:25

Šanci doplnit jména na kandidátku případně upravit pořadí kandidátů na východě Čech využily do dnešní 16:00 hodiny pouze menší subjekty. V hradeckém kraji, kde podalo kandidátky celkem 18 subjektů, provedly změny a doplnění čtyři subjekty. Stejný počet provedl změny a doplnění i v Pardubickém kraji, kde kandidátky podalo 20 stran a hnutí.

Šanci upravit kandidátky využily na východě Čech jen menší strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

"Jedna ze stran prováděla změny v pořadí na kandidátce ještě během dnešního dne, ale ve všech čtyřech případech se nejednalo o změny na pozici lídrů," řekla v sobotu Štepánka Blažková z Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Žádné změny na postech lídrů neprovedly ani politické subjekty v Pardubickém kraji.

"Jednalo se o změny na dalších místech či o doplnění jmen na kandidátku," řekl Cyril Štangl z Krajského úřadu Pardubického kraje.

Krajské úřady měly do dneška také přezkoumat kandidátní listiny, zda splňují náležitosti, následně vyzvou strany k nápravě. Volební uskupení na odstranění závad budou mít čas až do neděle 29. září, o den později krajský úřad rozhodne o registraci kandidátních listin.

Předčasné sněmovní volby se uskuteční 25. a 26. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…