Šarapatka znovu okouzluje svou sociální „bublinu“: Jak je Zeman zralý na kazajku, jak fyzicky zastrašil Matochu...

09.09.2021 17:35

Člen Rady České televize Zdeněk Šarapatka se ostře pustil do prezidenta Miloše Zemana, který označil Andreje Babiše juniora za psychicky nemocného člověka. Místo Babiše juniora by se podle Šarapatky měl Zeman zaměřit na své blízké okolí, které je prý také hodno leckteré diagnózy. Šarapatka přitom zmínil prezidentovu choť Ivanu nebo mluvčího Jiřího Ovčáčka.

Šarapatka znovu okouzluje svou sociální „bublinu“: Jak je Zeman zralý na kazajku, jak fyzicky zastrašil Matochu...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Zdeněk Šarapatka

Šarapatka na svém facebookovém profilu reaguje na Zemanovo vyjádření, že Babiš junior je psychicky nemocný. „Chlápek, kterému kumpáni vzali telefon, užívá Lyricu coby lék mj. na generalizované úzkostné poruchy, sprosťačí jako by trpěl koprolálií, „omylem“ kliká na dětské porno a z medicíny zná leda prostatu, dehonestuje juniora z bezpečí střežených Lán a své ochranky,“ spouští lavinu urážek Šarapatka.

Ve své řeči neopomene ani své protivníky z Rady ČT Hanu Lipovskou nebo Pavla Matochu. „Podobnou situaci jsem před časem řešil s předsedou Rady Matochou poté, co mě na sockách nazval špínou. Tváří v tvář a po čestném varování, že dostane flákanec, vykoktal neuvěřitelnou otázku, proč si to beru tak osobně a prchl do vzdálenosti pěti metrů. Teprve odtud kvikl, pojď si pro ránu. Strašně mě to tenkrát rozesmálo,“ píše Šarapatka.

Zeman je v tomto podle něj Matochovi podobný, protože se cítí silný jen na dálku. „Zblízka, ve dvou a beze svědků, klopí oči, mlží a je zbabělý. Babiš junior není zdaleka první, koho účelově označuje za cvoka. Stejně se vyjadřoval o spolustraníkovi a pozdějším premiérovi Špidlovi, který patřil k jeho vnitrostranickým oponentům. O statečné paní Marcele z Havlíčkova Brodu, která na jeho mítinku protestovala s červenou kartou a škrtil ji při tom důchodce, zase prohlásil, že je obecní blázen,“ vypočítává Šarapatka, koho všeho označil Zeman za blázna. „Sám přitom za diagnostiku jeho stavu neváhá tahat po soudech Svatopluka Bartíka a vymáhat miliony,“ srovnává Šarapatka.

Naštěstí prý již soudní systém v České republice podobné útoky dokáže řešit. „Zeman-diagnostik se mohl až dosud spoléhat na jistou právní nedotknutelnost. Rozhodnutím Ústavního soudu v kauze Zemanovy omluvy autorovi těchto řádek, tedy že jej lze žalovat jako občana, má ale Andrej Babiš Jr. a další dotčení Zemanovou sprostotou po ruce precedens, jak se s jeho urážkami vypořádat,“ radí Babišovi mladšímu.

Na závěr si pak Šarapatka nechal nejostřejší náboje, když se strefuje do Zemanovy manželky a do dalších lidí. „Tam, kde by se s diagnózou dozajista trefil, ale ani nehlesne. Chování jeho manželky nejen během prezidentské kampaně působilo přinejmenším zvláštně. Nediagnostikuje ani jeho favoritku Hanu Lipovskou, kde by se opravdu vyřádil. A ani svého mluvčího, který se zmítá střídavě v urážlivých hysteriích a ve zbožné pokoře. Svět Miloše Zemana může každým dnem skončit skutečnou diagnózou,“ píše Šarapatka a vzkazuje prezidentovi, že „kazajek bude jistě dost“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…