Sarkozy odmítá protiruské sankce

16.09.2016 14:59

Bývalý francouzský prezident, který hodlá opět zkusit své štěstí, Nicolas Sarkozy, promluvil o palčivých problémech současnosti. Jedním z nich jsou v jeho podání protiruské sankce. A ty by se měly okamžitě zrušit, protože on by něco takového nikdy nedopustil. Informuje agentura TASS.

Sarkozy odmítá protiruské sankce
Foto: Indiatalkies.com
Popisek: Nicolas Sarkozy

„Kdybych byl prezidentem, nikdy bych neučinil rozhodnutí, které by vedlo k politice sankcí vůči Rusku,“ prohlásil v televizním rozhovoru Sarkozy. „Už jen z toho důvodu, že potřebujeme ruskou pomoc ve snaze složit syrskou skládačku. Potřebujeme pro působení v Sýrii jednotnou koalici, a proto potřebujeme Rusko.“

„Když jsem byl prezidentem Francie, musel jsem vyřešit velmi komplikovaný problém ozbrojeného konfliktu v Gruzii. A vyřešil jsem ho bez jakýchkoliv sankcí vůči Rusku a aniž by francouzští zemědělci utrpěli ztráty, ne jako dnes, když mají o miliardu euro nižší export,“ dodal exprezident.

Celý text zde

Sankce jsou na Rusko uvalené od roku 2014, kdy krátce po převratu na Ukrajině anektovalo Krym. Posléze se ještě dále prohlubovaly.

Rusko následně v srpnu 2014 reagovalo zákazem dovozu široké škály masa a zemědělských produktů z Austrálie, EU, Kanady, USA a Norska a stále se ohrazuje proti tomu, že by v případě Krymu šlo o anexi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…