Šašci. A Zeman, Babiš, Vystrčil... Dohra debat. Moravec neuvítá

06.09.2020 19:49

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov se díval na polední debatu na Primě mezi premiérem Andrejem Babišem (ANO) a předsedou Senátu Milošem Vystrčilem (ODS). Následně napsal shrnutí na svém facebookovém profilu. A dotkl se i předchozí diskuse moderátorky Terezie Tománkové s prezidentem Milošem Zemanem.

Šašci. A Zeman, Babiš, Vystrčil... Dohra debat. Moravec neuvítá
Foto: Repro Twitter Jiří Ovčáček
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Partii na TV Prima

„Miloš Zeman tančí svůj poslední tanec. Co mohl, to udělal, víc toho nebude. A my ho takhle známe. Podle mě uzavírá éru. Příští prezident musí být úplně jiný. Po všech stránkách. Hlavně ne jako paní Čaputová, která všechno, co řekne, je úplně správně... a úplně k ničemu. Alespoň trochu aby byl osobnost, a ne cvičená opička,“ řekl nejprve Petrov k Zemanovi. 

Následně pokračoval shrnutím diskuse Babiš x Vystrčil. „Andrej Babiš. Už je vidět, že se v křesle předsedy vlády zabydlel. Sjíždí to suverénně. Připomíná mi Klause ke konci prvního premiérského mandátu. Záleží, jak to Babiš vymyslí, až dostane ten nový v roce 2021. Klause a ODS, byť vyhrané volby v roce 1996, zastihly totálně nepřipravené. A jak to dopadlo... Miloš Vystrčil. Celá kauza Tchaj-wan je od začátku špatně. Může ji vysvětlit, ale nemůže ji obhájit. Babiš říká správně, nakonec nevadí tolik, že tam jel, ale řeči o rovnání páteře si mohl odpustit. Média Vystrčilovi tleskají včetně všech možných intelektuálů a aktivistů, určitě se pro veřejnost ohledně vnímání ODS dostal na první místo... líbilo se mi, že byl věcný, nebyl osobní. Pokud by bylo víc takových politiků, bude muset Babiš změnit konfrontační styl, který tady zavedla stará garda. Klaus, Zeman. Kalousek. ODS může být ráda, že Miloše Vystrčila má. Jen bych byl obezřetný. Petr Nečas byl taky slušný, inteligentní a nebyl konfrontační,“ poznamenal Petrov.
 
 
Moderátorka Terezie Tománková byla podle jeho slov výborná. „Možná by mohla školit nafoukané hvězdy ČT, jak se vede debata,“ dodal. 

Jeden z diskutérů se následně vyjádřil k tomu, že Andrej Babiš (ANO) nedorazil do Otázek Václava Moravce na České televizi a místo něj tak byla na místě prázdná židle. „Prázdná židle u jedné namistrované hvězdy z ČT je ostuda, neschopnost nebo bohorovná arogance. Zvou hosta, ten jim neodpoví, a oni přesto nejsou schopní či spíše ochotní za šest neděl pozvat někoho jiného a radši se hrdinně vypořádají s prázdnou židlí? Dětinské, ubohé a zbabělé. Pozvání do ČT přece není předvolání. Kdyby přislíbil účast a pak na poslední chvíli nepřišel, není co řešit. Nic jim však nepřislíbil a pan Moravec se přesto zachoval jako zhrzená pomstychtivá fanynka, které její idol neodpověděl na vyznání lásky. Veřejnoprávní ubohost,“ poznamenal diskutér. 

„On měl zase prázdnou židli? To se naučili podle BBC. Vypadá to chytře a objektivně, ale je to normální pokrytectví,“ odvětil Petrov a následně ještě dodal: „Šašci.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…