Sázkové kanceláře předpokládají, že se protizemanovští voliči spojí. Mění kurzy

14.01.2018 9:01

Před prvním kolem sázkové kanceláře favorizovaly současného prezidenta Miloše Zemana. Zemana favorizovali také sázející. Občané si vsadili na prezidentské volby přibližně 120 milionů, přičemž asi 60 milionů bylo vsazeno na jasné vítězství Miloše Zemana. Před druhým kolem se ale situace obrací. Sázkové kanceláře předpokládají, že se spojí všichni voliči, kterým Zeman leze na nervy, a zvolí na Hrad Jiřího Drahoše.

Sázkové  kanceláře předpokládají, že se protizemanovští voliči spojí. Mění kurzy
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman po vítězství v prvním kole voleb 2018

Server Novinky.cz tvrdí, že současný prezident Miloš Zeman má problém. Zatímco v prvním kole byla hlava státu pro sázkové kanceláře favoritem, před druhým kolem se situace obrací. Podle vypsaných kurzů se zdá, že příštím prezidentem se stane Jiří Drahoš.

„Drahošovo vítězství je nyní možné vsadit v kurzech kolem 1,5 : 1, zatímco Zemanovo vítězství je oceněno kurzy v rozmezí 2,3 až 2,7 : 1,“ píše server. Vyšší kurz znamená, že sázkové kanceláře věří ve vítězství Miloše Zemana méně než ve vítězství Jiřího Drahoše.

Sluší se ovšem také připomenout, že prezident Miloš Zeman jasně vyhrál první kolo. Získal více než 38 procent hlasů. Jiří Drahoš získal přes 26 procent. Miloš Zeman tedy nedokázal zvítězit v prvním kole, jak si přáli jeho nejvěrnější příznivci, ale ukázal, že má opravdu největší podporu. Otázka je, kolik voličů dokážou oba kandidáti zmobilizovat pro druhé kolo. Dokáže Miloš Zeman přimět oněch 40 procent voličů, kteří v prvním kole zůstali doma, aby přišli a dali mu svůj hlas? Nebo Jiří Drahoš zabere a dokáže na svou stranu získat voliče Michala Horáčka, Marka Hilšera a Pavla Fischera?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…