Schovávají se za pravdu, lásku, etiku a pak přejí prezidentovi smrt?! Nakládačka „lepšolidem“. Mladá politička se neudržela

27.08.2020 16:12

„Zemanovi kritici veskrze používají hanebné osobní argumenty, kterými útočí na prezidentův věk, zdravotní stav a vlastnosti. Zbaběle útočí na slabiny, ale už nemají odvahu, aby se vymezili vůči jeho silným stránkám – rétorice, sečtělosti a rozhledu," říká mladá politička, jež se také objevila v Xaverově pořadu, v reakci na nenávist, která vytryskla vůči Miloši Zemanovi na sítích po jeho zranění. Hledat logiku u ‚lepšolidí‘ podle ní nemá smysl, když jim vládnou emoce.

Schovávají se za pravdu, lásku, etiku a pak přejí prezidentovi smrt?! Nakládačka „lepšolidem“. Mladá politička se neudržela
Foto: Repro XTV
Popisek: Andrea Novotná, blogerka a členka ODS

Již jsme informovali o úrazu hlavy státu, který se udál v úterý večer. Prezident Zeman podstoupil operaci bez potíží a nyní je v rekonvalescenci. „Pan prezident se cítí velmi dobře, rekonvalescence probíhá dle očekávání bez problémů, nenastala žádná komplikace. První krevní testy ukázaly, že celkový zdravotní stav je velmi dobrý,“ informoval Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Doplnil, že prezident neuvažuje o změně pracovního programu a také připojil seznam přání brzkého uzdravení od dalších prezidentů.

Nicméně, jak jsme již také uvedli, přání brzkého uzdravení rozhodně nebylo univerzální, u jisté části české společnosti vyvolal incident radost, pocit zadostiučinění či přesvědčení, že Zeman by již neměl být prezidentem.

Právě na tuto část se zaměřila členka ODS a komentátorka Andrea Novotná v PPmagazínu. Pro ty, kteří se nad Zemanovým úrazem rozplývali, zvolila termín, jenž prezident nebo např. Jaromír Soukup používá, tedy lepšolidé. „Z některých komentářů přímo čiší zášť, škodolibost a nenávist – tedy vlastnosti, které jsou pravidelně předhazovány právě Miloši Zemanovi. Ovšem nyní je vypouští z úst jeho kritici. Ti, kdo se cítí být morálně a mravně na výši,“ poznamenala.

Sama se pozastavila nad tím, že výraz lepšolidé u některých vyvolává popuzení. „To jsme na tom už tak špatně, že nás rozhodí kdejaké slovo?“ ptá se a dodává, že někteří se pojmy jako pravdoláskař, havlista či sluníčkář označují sami. „Na jednu stranu je to rozčiluje, ale pak svým chováním rozdělenou společnost sami podporují. Logika? Tu u lepšolidí nehledejte,“ shledává.

Podle ní nelze logiku hledat tam, kde vládnou emoce. „Zemanovi kritici veskrze používají hanebné osobní argumenty, kterými útočí na prezidentův věk, zdravotní stav a vlastnosti. Zbaběle útočí na slabiny, ale už nemají odvahu, aby se vymezili vůči jeho silným stránkám – rétorice, sečtělosti a rozhledu. Výjimkou nejsou ani ‚lepšolidi‘ přející prezidentovi smrt. Vskutku krásná vizitka správných mravních hodnot. Úcta ke stáří? Úcta k úřadu? To u lepšolidí taky nehledejte,“ odsuzuje Zemanovi nactiutrhače.

Jak Novotná podotýká, Miloš Zeman není zdaleka jedinou hlavou státu, jež trpí zdravotními komplikacemi spojenými s věkem. Měl je kupříkladu Václav Havel, nicméně dle Novotné se kvůli tomu na něj taková nenávist nekupila. A ze zahraničních příkladů, Franklin Delano Roosevelt, který vedl Spojené státy čtyři volební období, i během druhé světové války, byl na sklonku svého života vyčerpaný psychicky i fyzicky. „Běda, když tohle použijete jako protiargument! Se zlou se potážete. Spravedlnost? Pro lepšolidi neznámý pojem,“ míní komentátorka a dodává, že na jednom prezidentově nešťastném zakopnutí je možné vidět, jak mravní bída lepšolidí vyplouvá na povrch v celé realitě, skryta za vznešenými slovy o lásce, pravdě a etice.

Vyvrací i to, že by společnost nějak významně rozdělil právě Miloš Zeman, dle ní už rozdělená byla. „Dokonale sjednocená společnost je buď totalitní paskvil, nebo fantastická utopie,“ podotýká. Ani za údajnou vulgarizaci české politiky podle ní Miloš Zeman nemůže. „Stačí se podívat do světa. Ani jednoho nešvaru tedy není Miloš Zeman původce, i když je mu to stále přisuzováno,“ říká.

Podle jejího názoru by stačilo, kdyby se tzv. lepšolidé nepovyšovali a poslouchali i cizí názory. „Pro většinu z nich je to však pod úroveň,“ prohlásila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…