Schwarzenberg pustil čtenáře do soukromí. Vyplnil dotazník

23.04.2013 11:05

Server Pravybreh.cz zavedl rubriku „Deset otázek pro…“, ve které dotazníkovou formou zpovídá různé osobnosti české pravice. Tentokrát došlo na ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, který prozradil svůj názor na globální oteplování i oblíbené historické osobnosti. Sám by však prý nechtěl být nikým jiným, než sebou samým.

Schwarzenberg pustil čtenáře do soukromí. Vyplnil dotazník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Když byl ministr tázán na oblíbenou politickou postavu, svěřil se, že má rád bývalého francouzského prezidenta Charlese de Gaulla. „Kvůli jeho větě, že jeho největším potěšením je říkat ne,“ vysvětluje šéf diplomacie.

Na dotaz, kdy skončí ekonomická krize, odpověděl lapidárně: „V nedohlednu." Zato Evropská unie podle něj přežije a nerozpadne se - jen se trochu změní.

Další otázka zněla, kým by chtěl v historii být. „Karlem Schwarzenbergem,“ odpověděl ministr. Tomu odpovídá i jeho největší úspěch ve veřejném životě, za který považuje to, že se „nezměnil ani při porážce, ani při vítězství“.

Když se jej redaktoři ptali, jaký titulek by si rád přečetl na první straně novin, odpověděl: „Česká republika - nejúspěšnější stát Evropské unie.“ Poté je zajímalo, zda Schwarzenberg věří v člověkem způsobené globální oteplování. „Jsem přesvědčen, že v globálním oteplování hrají roli i přírodní vlivy a běžné klimatické výkyvy. O tom, že k tomu však přispívá i člověk svým chováním, ale nepochybuji,“ uvedl.

Pak už následovala jen otázka na aktuální četbu, při které ministr prozradil, že zrovna načítá materiály na několik mezinárodních konferencí, a závěrečný dotaz, v co ministr věří. „V Pána Boha,“ uzavřel kníže Schwarzenberg rozhovor.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaplatíte 150 Kč, Stardance si pořád nepustíte. Srovnání ČT s Voyo, iPrima nebo HBO Max

7:25 Zaplatíte 150 Kč, Stardance si pořád nepustíte. Srovnání ČT s Voyo, iPrima nebo HBO Max

Málo obsahu za hodně peněz – tak se jeví v porovnání s konkurenčními službami nabídka filmů, seriálů…