Schwarzenberg v protiútoku. Tady je reakce na Babišův dopis

30.10.2013 16:44

Andrej Babiš poslal Karlu Schwarzenbergovi otevřený dopis, kde ho žádá, aby přestal říkat, že ANO nemá program. K dopisu právě program hnutí přiložil. Předseda TOP 09 mu nyní odpověděl - nikdy prý nic takového neřekl.

Schwarzenberg v protiútoku. Tady je reakce na Babišův dopis
Foto: Petr Kupka
Popisek: Karel Schwarzenberg na besedě v Olomouci

"Nikdy jsem sám neřekl, že ANO nemá program, pouze, že není jasný," píše ve svém vyjádření Karel Schwarzenberg.

"Pravda, nevycházel jsem z jistě pečlivě napsaného dokumentu, ale z diskuzí, které jsme s panem Babišem vedli a které mi nepomohly k tomu, abych si o programu jeho hnutí udělal jasný obraz. Toto pochybení by snad v civilizovaném světě nestačilo k tomu, označit někoho v otevřeném dopise jako lháře," dodává exministr zahraničí.

Předsedu TOP 09 jeho protějšek nejprve informuje, že předvolební kampaň už skončila. Volby proběhly, výsledky jsou spočítány a ukazují podle černého koně letošních voleb jednoznačně, co lidé chtějí.

Z toho důvodu má Babiš na Schwarzenberga prosbu. „Chtěl bych Vás jako předsedu strany požádat, abyste do médií konečně přestal lhát, že hnutí ANO nemá program,“ napsal. Hnutí ANO prý totiž program má. A aby tomu Schwarzenberg věřil, přiložil mu miliardář k e-mailu všechny jeho verze.

Co přesně Andrej Babiš napsal:

Vážený pane předsedo,
předvolební kampaň skončila, volby jsou za námi a skončily nějakým výsledkem, který odráží vůli českých občanů. Chtěl bych Vás jako předsedu strany požádat, abyste do médií konečně přestal lhát, že hnutí ANO nemá program. Program Vám posíláme přílohou, a to v podobě tezí, ve zkrácené i resortní verzi. Děkuji, že akceptujete výsledek voleb a hlas voličů,
s pozdravem,
v Praze 30. 10. 2013
Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…