Schwarzenbergův tým průběh voleb u soudu nenapadne

30.01.2013 14:06

Volební tým neúspěšného kandidáta na prezidenta Karla Schwarzenberga průběh voleb u soudu napadat nehodlá. Napsal to v prohlášení, v němž poděkoval za podporu a k celé kampani se vyjádřil.

Schwarzenbergův tým průběh voleb u soudu nenapadne
Foto: Hans Štembera
Popisek: V prezidentském volebním štábu Karla Schwarzenberga. Fenomén Karel zůstal nakonec poražen

Volební tým připomněl, že Schwarzenberg se dostal na druhé místo z pouhých 6 procent preferencí na začátku. „Řada lidí mohla mít pocit, že po prvním kole je vyhráno, nebo že rozdíl je jen těsný. My jsme tento pocit neměli a naopak jsme si byli vědomi velkého náskoku soupeře. Jak vyplývalo z volebních průzkumů a následných analýz, naděje na úspěch nebyla velká. Stále jsme se pohybovali o více než deset procent za Milošem Zemanem,“ přiznávají.

Za rozhodnutím, že v kampani se bude jednat slušně a bez útoků, si Schwarzenbergovi spolupracovníci i nadále stojí. „Hlavní kauzou volebního boje se staly Benešovy dekrety. Opakujeme, že vznikla nedokončenou argumentací v televizní debatě. Názory Karla Schwarzenberga na toto historické téma jsou konzistentní a v souladu s českým právem,“ píše se v prohlášení.

Přestože podle volebního týmu používal Zeman kroky na hranici zákona, průběh voleb u soudu nenapadnou. „Samozřejmě přichází na řadu úvaha, jak naložit s tak velkou podporou občanů. Domníváme se, že hlavním spojujícím prvkem byla ochota občanů jít k volbám a dále přes všechny názorové rozdíly a výhrady k osobě Karla Schwarzenberga vůle spojit síly právě pro něho,“ uvádí se v textu s tím, že volební tým už v politické činnosti pokračovat nehodlá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…