Schwarzenbergův volební štáb obvolává voliče: Volíme knížete, protože…

22.01.2013 10:33

Volební štáb prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga (TOP 09) v pondělí představil neobvyklou kampaň po telefonu. V pražském Michnově paláci, kde se call-centrum nachází, pracuje na čtyřicet dobrovolníků, kteří vytáčejí předem vytipovaná čísla a snaží se přesvědčit volané, aby dali hlas právě knížeti.

Schwarzenbergův volební štáb obvolává voliče: Volíme knížete, protože…
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

„Dobrý den, jsem dobrovolníkem z volebního štábu Karla Schwarzenberga. Půjdete k volbám?“ ozývá se v telefonu, když volaný číslo zvedne. A takových již za týden bylo na dva tisíce. Jde především o lidi z komerční databáze firmy Direct Soft.

Volají herci či režiséři

Mezi volajícími můžeme najít i slavné osobnosti. Například filmařku Helenu Třeštíkovou či herečku Annu Polívkovou a herce Petra Rychlého. „Mám tak poloviční úspěšnost, obvolal jsem deset lidí a pět mi jich řeklo, že mají práci. Zodpovědní to občané,“ cituje baviče Rychlého MF Dnes.

Všichni volající prošli školením, jak reagovat. Pokud například narazí na voliče Miloše Zemana, dobrovolníci se ho nepokouší přemlouvat. Podle člena štábu Martina Voňka je cílem především motivovat lidi, aby šli k volbám. Dobrovolníci pak jen po svém vysvětlují, proč volí právě Schwarzenberga.

Tato kampaň není v Česku zcela ojedinělá. Telefonovat v minulosti zkusil i tým nynějšího prezidenta Václava Klause.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…