Sdělím vám, proč majitelé pravdy nenávidí volby, říká Ondřej Neff

18.08.2020 17:06

Spisovatel Ondřej Neff předestřel jediné možné řešení situace v Bělorusku. Řešení, které by mohlo pro diktátora Alexandra Lukašenka dopadnout dobře. Naznačil také, že už by lidé nemuseli poslouchat vládu Andreje Babiše (ANO).

Sdělím  vám, proč majitelé pravdy nenávidí volby, říká Ondřej Neff
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oceněný "Neviditelný pes" Ondřej Neff

Publicista Ondřej Neff jako další z řady osobností českého veřejného života připomíná, že premiér Andrej Babiš ještě v červnu tohoto roku sliboval, že jeho vláda už tuto republiku nezatíží dalšími plošnými opatřeními v boji s nemocí COVID-19. Ale o pár týdnů později je vše jinak. Roušky se budou nosit opět povinně, a to v uzavřených prostorách a v MHD.

Publicista Neff si v této souvislosti položil otázku, zda budou lidé vládní nařízení respektovat i tentokrát.

V březnu nikdo nevěděl, o co jde, a informace byly hrozivé. Lidi šili roušky a nevadilo jim to, protože rozumně pochopili, že nastala nepředvídatelná situace a absenci roušek může vyčítat vládě vyšeptalý Fiala. Uplynulo pět měsíců a jsme jinde. V březnu se lidi řídili příkazy, protože je pokládali za rozumné. A ony vcelku byly, jak se ukázalo – pandemickou krizí jsme propluli s výsledky lehce nadprůměrnými, i ty ekonomické škody se zatím nejeví tak katastrofální, jak se předvídalo. Jsme ale teď ochotni přijímat celostátní rouškohubné bez námitek? Záleží na tom, jak masivně se bude umírat – takhle natvrdo je třeba to formulovat,“ konstatoval na rovinu.

Všiml si navíc, že lidé, kteří roušku chtějí nosit, ji nosí i dnes bez příkazů.

Pár slov věnoval i situaci v Bělorusku. Předestřel jediné možné řešení tamní situace. Jediné možné řešení, které nakonec může dopadnout dobře i pro samotného diktátora Lukašenka.

„Nápad nových voleb podle nové ústavy schválené referendem je zoufale mimo realitu. Jediným řešením je samozřejmě repríza voleb, tentokrát pod nefalšovaným a reálným a účinným mezinárodním dozorem. Ono se totiž může ukázat, že ve skutečně svobodných volbách Lukašenko zase vyhraje. Plné ulice nemusejí ještě znamenat celonárodní podporu. Jen volby jsou ukazatel smýšlení veřejnosti – proto je všichni majitelé pravdy tolik nenávidí,“ podotkl Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…