Se Zemanem už to nějak vydržíme. A pak... Radost z Čaputové v českých liberálních kruzích nese jasný podtext

31.03.2019 11:04

Europoslanec Pavel Telička přivítal zvolení Zuzany Čaputové slovenskou prezidentkou. A už začal přemýšlet, jak by se její úspěch dal v České republice okopírovat. Přidali se k němu první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová nebo komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk.

Se Zemanem už to nějak vydržíme. A pak... Radost z Čaputové v českých liberálních kruzích nese jasný podtext
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Telička

Slovenskou prezidentkou se stane Zuzana Čaputová. Slováci dali jasně najevo, že si to přejí. Europoslanec Pavel Telička připomněl, že budoucí představitelka slovenského státu působí ve straně Progresivní Slovensko a tato strana se hlásí k hodnotám evropských liberálů sdružených v Evropském parlamentu ve frakci ALDE. K ALDE se hlásí i Teličkovo nově založené politické hnutí Hlas. Už teď proto uvažuje o tom, že by toto nové hnutí mohlo nasadit vlastního prezidentského kandidáta, jenž by teoreticky mohl uspět podobně jako uspěla Čaputová na Slovensku.

„Paní Čaputová vzešla z liberální strany Progresivne Slovensko (v Evropě v ALDE), registrované v 2017. Povzbuzení pro @hnutihlas. Proč bychom nemohli za 3 roky postavit výrazného kandidáta a ještě lépe kandidátku do prezidentské volby u nás?“ položil si otázku Telička na sociální síti Twitter.

V podobném duchu se vyjádřila i první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová nebo komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk.

Anketa

Vítáte zvolení Ladislava Jakla do RRTV?

95%
5%
hlasovalo: 21617 lidí

„V prezidentské volbě na Slovensku zvítězila kandidátka, která nelhala o svých odpůrcích, bojovala slušně s útoky na svou osobu, byla autentická a dokázala zvedat i témata, která jsou zdánlivě nepopulární. To je naděje do budoucna i pro nás. Zuzaně Čaputové ze srdce gratuluju,“ napsala Pekarová Adamová.

Honzejk doufá, že ty čtyři roky s naším současným prezidentem Milošem Zemanem nějak přežijeme a nakonec uvidíme světlo naděje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…