Sebevražda? Jde o Angelu Merkelovou

30.09.2016 18:14

Osud německé Deutsche Bank je na vážkách a mnozí analytici tvrdí, že pokud by se německá vláda pokusila bance finančně vypomoct, byla by to pro Angelu Merkelovou politická sebevražda. Informuje CNBC.

Sebevražda? Jde o Angelu Merkelovou
Foto: archív autora
Popisek: Angela Merkelová

Domněnky o tom, že by německá vláda plánovala zachránit svůj největší finanční ústav Deutsche Bank jsou podle analytiků z konzultantské společnosti Eurasia Group zcela pomýlené a to z mnoha důvodů.

„Spekulace o tom, že by Berlín ručil za Deutsche Bank jsou mylné a vycházejí z nepochopení pravidel Evropské unie ohledně záchrany bankovních institucí, politiky Berlína a celkové situace banky,“ uvedli vrchní analytici společnosti.

Přestože banka padá v přímém přenosu a její akcie neustále klesají, k záchraně zvenku velmi pravděpodobně nedojde.

Celý text v originálním znění zde

„Za prvé, ručení by nebylo politicky výhodné pro německou kancléřku Angelu Merkelovou, která by mohla opět kandidovat v roce 2017.“ Ta sice neuvedla, zda kandidovat bude či nikoliv, záchrana banky by však vedla k ještě většímu snížení podpory, která uvadá od začátku migrační krize.

Pokud by tedy došlo k záchraně banky, která by šla z kapes daňových poplatníků, je velmi pravděpodobné, že by tím ještě více vzrostla podpora pravicové a populistické Alternativě pro Německo (AfD).

Pokud by však banka měla být zachráněna tím, že se její věřitelé vzdají části nároků na své peníze, velmi pravděpodobně by to také vedlo k dalším problémům pro Merkelovou. Ta se tak ocitá v nepříjemné a takřka bezvýchodné situaci, ve které lze jen vyčkávat, co se stane dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…