Sedí na dvou židlích, zlobí se piráti na kandidáta, který kandiduje za Piráty i za Žít Brno

09.08.2018 12:40

Pirátům v Brně se nelíbí, že jejich kandidát na místostarostu v městské části Královo Pole Michal Škerle je na pátém místě kandidátky na magistrát za hnutí Žít Brno. Brněnský předseda Pirátů Tomáš Koláčný dnes ČTK řekl, že by Škerle neměl kandidovat za konkurenční subjekt.

Sedí na dvou židlích, zlobí se piráti na kandidáta, který kandiduje za Piráty i za Žít Brno
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Piráti ho proto vyzvali, aby si vybral. Žít Brno to považuje za nátlak. Podle lídra Pirátů v Králově Poli Marka Fišera Škerle oznámil, že z kandidátky Žít Brno odstoupí. Škerle, který byl dříve tajemníkem krajské ČSSD, je v lázních. K situaci se oficiálně vyjádří po návratu příští týden.

Žít Brno kandidovalo před čtyřmi lety na magistrátu s podporou Pirátů. Letos se měla situace obrátit a lidé z Žít Brno měli být na kandidátce Pirátů, avšak nikdo z Žít Brno včetně primátorova náměstka Matěje Hollana neuspěl v pirátských primárních volbách na prvních pět míst kandidátky. Proto jde hnutí do voleb samostatně.

Podle Hollana Piráti vydírají Škerleho tím, že má odstoupit z kandidátky Žít Brno, jinak rozpustí kandidátku v Králově Poli. Koláčný ale nic takového nepotvrdil. „Je předčasné dělat závěry a nelze nic říct. O všem rozhodne členská základna v Králově Poli. Sama došla k závěru, že by náš kandidát na místostarostu Králova Pole neměl současně kandidovat na magistrát za konkurenční subjekt,“ uvedl Koláčný.

Škerle je dvojkou za pirátským královopolským lídrem Fišerem. Podle Fišera Škerle napsal Pirátům na fórum, že z kandidátky Žít Brno odstoupí. Škerle se k tomu ale zatím oficiálně nechce vyjadřovat. „Jsem kandidát za Piráty, ale nejdříve si o tom s nimi musím osobně promluvit. Nyní jsem v lázních a vyjádřím se ke všemu až po návratu příští týden,“ napsal ČTK bývalý krajský tajemník ČSSD, který u sociálních demokratů skončil.

Podle Žít Brno by přítomnost Škerleho na kandidátce hnutí na magistrát preference Pirátů neoslabila o nic víc ani míň než jeho nepřítomnost. „Konkurujeme si už tak dost, protože množství témat, například participaci obyvatel, máme totožnou,“ dodal Martin Freund, dvojka kandidátky Žít Brno a současný uvolněný zastupitel zodpovědný za sociální začleňování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…