Šéf ČEZu Roman: Němci nám chtějí zavřít jaderné elektrárny

15.06.2011 20:16

Po havárii jaderné elektrárny v japonském městě Fukušima po ničivé vlně tsunami se Německo rozhodlo odpojit z provozu všechny své jaderné elektrárny. Své snahy však Němci hodlají zaměřit i za hranice, podle jejich mínění by jaderné elektrárny měla zavřít i Česká republika. Na schůzi sněmovního výboru to ve středu oznámil ředitel ČEZ Martin Roman.

Šéf ČEZu Roman: Němci nám chtějí zavřít jaderné elektrárny

Martin Roman ale místo toho počítá s dostavbou jaderné elektrárny Temelín. Česká vláda má podle jeho slov k jaderné energii pozitivní přístup.
"Jsem rád, že česká vláda neustoupila a Rakousku, Německu a dalším zemím se nepodařilo prosadit stress testy jaderných elektráren v politické podobě," řekl Roman.

Odpojení elektráren zdraží českou elektřinu

Německo už v březnu vyřadilo z provozu sedm jaderných reaktorů, které byly postaveny před rokem 1980. Německá vládní koalice následně rozhodla, že tyto reaktory již znovu uvedeny do provozu nebudou. Zbývající atomové elektrárny budou odpojeny do roku 2022.

ParlamentníListy.cz napsaly:
Německo a Francie vyhrožovaly Nečasovi zavřením Dukovan

Podle dřívějších odhadů českého premiéra Petra Nečase odstavení německých jaderných elektráren zvýší cenu elektrické energie v Česku zhruba o 30 procent. To však jen v případě, že by Česká republika na jednání Německa nijak nereagovala. Řešením by byla dostavba elektrárny v Temelíně.

Související:

Německo a Francie vyhrožovaly Nečasovi zavřením Dukovan

Němci jsou sobci. O jejich atomu by měla rozhodovat EU, říká komunista

Temelín dostavíme. I přes německé stop jádru, slíbil Roman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…