Šéf Českého rozhlasu šel na udělování Kramériovy ceny jako loni. Aktivista Janda opět spustil křik

20.06.2017 21:45

Už druhým rokem se v Česku udělovala Kramériova cena za nezávislou žurnalistiku. V porotě seděl i ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Osobně v tom nevidí problém. Aktivista Jakub Janda ze spolku Evropské hodnoty to vidí jinak. Pokud Zavoral nechce vidět rozdíl mezi poctivými novináři na jedné straně a konspirátory šířícími lži na straně druhé, asi bude něco špatně.

Šéf Českého rozhlasu šel na udělování Kramériovy ceny jako loni. Aktivista Janda opět spustil křik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

V porotě, která rozhodovala o udělení Krameriovy ceny, opět zasedli šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl, ředitel veřejnoprávního rozhlasu René Zavoral nebo bývalý policejní prezident Stanislav Novotný. Aktivista Jakub Janda má za to, že jde o společnost, která nevidí problém v tom, prodávat trička s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, a přehlíží rozdíly mezi kvalitními novináři a lidmi, kteří šíří lži.

„Ředitel Českého rozhlasu nevidí rozdíl mezi konspirátory vyrábějícími lži o ‚skryté pravdě o 11. září‘ a desítkami slušných novinářů, kteří svou profesi dělají poctivě a pořádně,“ napsal Janda na sociální síti Facebook. To ovšem nebylo zdaleka všechno.

„Sedl si mezi ty, kteří prodávají trička s Putinem, denně vyrábějí lži o západních demokraciích, ujíždějí na chemtrailu, útočí na Českou televizi nebo jezdí za ruské peníze do Moskvy na ‚Všeslovanské sjezdy‘ obdivovat tuto diktaturu,“ pálil dál Janda do ředitele veřejnoprávního rozhlasu.

„Jestli si novináři nechají takhle pošlapávat svou profesi a neozvou se, tak si za to můžou sami,“ uzavřel analytik.

Udílení Krameriovy ceny vyvolalo bouřlivé reakce již v loňském roce, kdy byl kritizován nejen René Zavoral. Své si vyslechl také novinářský matador Jan Petránek, jenž byl kritizován za to, že si převzal cenu.

Jakub Janda doslova napsal:

Ředitel Českého rozhlasu nevidí rozdíl mezi konspirátory vyrábějící lži o "skryté pravdě o 11. září" a desítkami slušných novinářů, kteří svou profesi dělají poctivě a pořádně.

"Nemám rád bariéry mezi médii," řekl a sedl si mezi ty, kteří prodávají trička s Putinem, denně vyrábějí lži o západních demokraciích, ujíždějí na chemtrailu, útočí na Českou televizi, nebo jezdí za ruské peníze do Moskvy na "Všeslovanské sjezdy" obdivovat tuto diktaturu.

Jestli si novináři nechají takhle pošlapávat svou profesi a neozvou se, tak si za to můžou sami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…