Šéf Nečasova úřadu nebude dělat pro Jurečku. Sám mu nabídl rezignaci

19.02.2014 23:13

Šéfem kabinetu ministra zemědělství byl Lubomír Poul, kontroverzní úředník, který je spojován s kauzou Jany Nagyové, nyní Nečasové. Nyní ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) přijal jeho rezignaci.

Šéf Nečasova úřadu nebude dělat pro Jurečku. Sám mu nabídl rezignaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

„Mluvil jsem s panem Poulem. Výsledek našeho jednání je takový, že mi nabídl rezignaci a já jsem ji přijal," uvedl pro server Lidovky.cz ministr Marian Jurečka. Za svého dosavadního šéfa kabinetu byl přitom kritizován z několika stran.

S Lubomírem Poulem prý probírali i kauzu Nagyová. „Dohodli jsme se ale, že to nebude v médiích komentovat," vysvětlil Jurečka. Navíc dodal, že „některé věci jsou předmětem vyšetřování".

Poul byl v době premiérování Petra Nečase šéfem Úřadu vlády, podle některých zdrojů údajně umožnil Nagyové přístup ke zprávám tajných služeb. Současný premiér Bohuslav Sobotka sám prohlásil, že takového muže, ačkoliv není z ničeho obviněn, by jako šéfa svého kabinetu nechtěl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…