Šéf ODS: Florián a Úlehla poletí z poslaneckého klubu

07.08.2013 22:41

Podle úřadujícího předsedy ODS Martina Kuby čeká poslance Tomáše Úlehlu, který byl do sněmovny zvolen z kandidátky ODS ve Zlínském kraji, vyloučení ze strany. Vyloučení druhého z "rebelů" Jana Floriána už avizoval předseda pražské organizace strany Bohuslav Svoboda.

Šéf ODS: Florián a Úlehla poletí z poslaneckého klubu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Poslanec Florián spolu s kolegou z klubu ODS Tomášem Úlehlou se dnes v rozporu se stanoviskem strany rozhodli nehlasovat proti důvěře vládě Jiřího Rusnoka. Ovlivnil je prý lobbista Tomáš Hrdlička. Padla tím většina 101 hlasů pro koaliční kandidátku na premiérku Miroslavu Němcovou (ODS). Země tak míří k předčasným volbám.

Podle úřadujícího předsedy ODS Martina Kuby čeká vyloučení i Tomáše Úlehlu, který byl do sněmovny zvolen z kandidátky ODS ve Zlínském kraji.

Server Lidovky.cz uvedl, že Hrdlička chce, aby ODS v reakci na chyby Nečasovy vlády odešla do opozice a podpořila předčasné volby. Podle serveru oslovil Hrdlička před hlasováním poslance za ODS, aby rychlé předčasné volby prosadili. "Myslím, že by ODS měla sebekriticky vyhodnotit chyby svého vládnutí se zvláštním důrazem na nesplněné či přímo porušené předvolební sliby voličům, například nezvyšování daní atd. Měla by odejít do opozice, svolat na září volební a programový kongres a ještě v tomto roce podpořit předčasné volby," napsal serveru Hrdlička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…