Šéf ODS v rádiu: Tato vláda jen vydává samá nová nařízení. A pokud jde o islám...

21.01.2015 18:55

Předseda ODS Petr Fiala promluvil o finanční situaci v ODS. Popsal, jak strana šetří, ale nezůstal jen u toho. Řekl také, co tato vláda dělá špatně, o koho se stará Andrej Babiš a jak je to s rizikem radikálního islámu u nás.

Šéf ODS v rádiu: Tato vláda jen vydává samá nová nařízení. A pokud jde o islám...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala na besedě s občany ve Dvoře Králové

Hostem středeční Kauzy dne Rádia Impuls byl předseda ODS Petr Fiala. Hovořil mimo jiné i o budoucnosti ODS. "Když se podívám zpátky, tak mohu říct, že se daří realizovat kroky vedoucí k obnovení důvěry v ODS,“ zahájil své vystoupení. Stranu prý dokázal provést složitým obdobím, ale před stranou je ještě hodně práce. Primárně usiluje o to, aby stát neomezoval život občanů.

"Tato koalice, ať udělala, co udělala, tak zkomplikovala lidem život. To jsou samé nové evidence, nová nařízení a podobně,“ podotkl předseda ODS. Socialistům je prý osud drobných podnikatelů ukraden a ministr financí Andrej Babiš se prý stará především o sebe a o kolegy z velkých firem.

Tématu islámských radikálů se věnuji deset let, říká Fiala

Aby ukázal, jak to s hospodařením myslí, vysvětlil, jak se ODS daří umořovat dluhy. "Byla redukována hlavní kancelář, změnilo se sídlo strany. Cesta je v úsporách, ale také v otevřenosti. Zřídil jsem také sbírku, kde členové a podporovatelé mohou pomoci ODS. Zatím poslali 6 milionů korun. Já jsem v to nemohl doufat, když jsem tuto transparentní sbírku spouštěl."

Své řekl i k tématu radikálního islámu. Píše o tomto tématu již deset let a je schopen rozlišovat mírumilovné muslimy a radikály. Ale to nebezpečí tady prostě existuje a nemůžeme ho ignorovat. "Cestou je zpřísnění podmínek pro imigraci, zvýšit tlak na integraci Evropy a podobně. A jestli si tu někdo myslí, že se nás to netýká, tak se velmi plete,“ uzavřel své vystoupení předseda ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak to vím? Protože mi to řekli.“ Majdan, rozšiřování NATO, rozdělení Ruska s Jeffrey Sachsem

15:35 „Jak to vím? Protože mi to řekli.“ Majdan, rozšiřování NATO, rozdělení Ruska s Jeffrey Sachsem

Profesor Jeffrey Sachs je uznávanou autoritou jednak v oboru ekonomie, kde pomáhal dříve komunistick…