Šéf OECD chválil Nečase. Ano, tato země potřebuje reformy. Jste vzor

18.11.2011 10:58

Generální tajemník OECD Ángel Guarría za přítomnosti českého premiéra Petra Nečase pochválil ČR. V současné bouři ratingů jednotlivých zemí není na tom tak špatně. OECD nicméně zmírnila svou dřívější prognózu růstu HDP pro příští rok v ČR na 1,6 procenta.

Šéf OECD chválil Nečase. Ano, tato země potřebuje reformy. Jste vzor
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér Petr Nečas

Česká ekonomika by v příštím roce měla podle odhadů Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) zpomalit růst na 1,6 procenta z letošních 2,1 procenta. Vyplývá to ze zprávy OECD, kterou představil generální tajemník OECD Ángel Guarría za přítomnosti českého premiéra Petra Nečase.

V květnu OECD předpovídala pro ČR letošní růst o 2,4 procenta a příští rok zrychlení růstu na 3,5 procenta. V roce 2013 by měla tuzemská ekonomika podle OECD stoupnout o tři procenta.

Sledujeme téma Vládní reformy
Sametový profesor Keller: Tenhle režim není pro staré

Česká ekonomika by v příštím roce měla podle odhadů Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) zpomalit růst na 1,6 procenta z letošních 2,1 procenta.

Gratuluji Vám k reformám

"Česká republika má v bouři ratingů lepší výsledky," řekl Ángel Guarría na tiskové konferenci v Praze. "Gratuluji vám k ekonomickým reformám. Trhy si toho všímají a zvyšují Česku rating, zatímco ostatním padá," řekl Guarría.

ČNB by měla být připravena zasáhnout proti zhoršení ekonomického prostředí, pokud dojde k zhoršení v eurozóně, doporučuje OECD. Česko také potřebuje přijmout strukturální reformy a reagovat na stárnutí populace.

"Vítáme strategii konkurenseschopnosti, kterou nedávno přijala vláda, těšíme se na její implementaci a doufám, že nám ji půjčíte, abychom s její pomocí radili i jinde," řekl Guarría. Podle něj úspěch české ekonomiky velmi závisí na externích podmínkách, protože česká ekonomika je výrazně závislá na exportu.

Psali jsme:
Premiér Nečas: Přes všechny problémy je období svobody a demokracie úspěšné
Kubera se Nečasovi diví. Kvůli znovuzvolení obětuje preference ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…