Šéf Rady ČT: Je mi líto, že do dalšího kola nepostoupil Fenič

08.09.2011 10:30

Předseda Rady ČT Milan Uhde podle Lidových novin (LN) je zklamán, že v užším výběru na generálního ředitele České televize není zástupce umělecké obce Fero Fenič.

Šéf Rady ČT: Je mi líto, že do dalšího kola nepostoupil Fenič
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Milan Uhde

Výběr kandidátů podle médií některé radní televize překvapil. Stejné to je podle LN i u Milana Uhdeho.

„Mě také překvapilo několik výsledků, ale jsou to výsledky výmluvné a něco vypovídají. Nebyly tu žádné tlaky ani výhružky," zmínil k volbě ředitele Uhde v rozhovoru pro LN.  Že se ale Fenič nedostal do užšího výběru, toho lituje.

SLEDUJEME dlouhodobě témata: Jiří Janeček a Česká televize

„Já jsem za tu dobu, co sedím v mediálních radách, nikdy žádného svého kandidáta neprosadil. Že není ve výběru, mi je líto a považuji to za krok, který pro mě není přesvědčivý. Já vím, že Českou televizi nemůže řídit nějaký jurodivý vizionář, ale jsem skeptický ke spasitelským schopnostem velkých manažerů. Myslím si, že manažer může být kulturní člověk," řekl k osobě Feniče.

Podle jeho názoru ale naopak Petr Dvořák některá „jeho" kritéria splňuje. „Ano, pan Dvořák podle mého názoru je kulturní člověk. Například u pana Šimka ten kulturní vztah z jeho projektu nečtu. A pro mě je ČT kulturním zařízením. Ale vím, že jsem v menšině. Rada se shodla, že chce silného manažera," dodal Uhde.

SLEDUJEME téma: Volba nového šéfa ČT

Vítězem první fáze volby se stal bývalý ředitel televize Nova Petr Dvořák. Získal 12 hlasů. Exšéf Óčka Martin Chudárek dostal 8 hlasů, stejně jako předseda Česko-německé obchodní komory Radomír Šimek.

Zbývající kandidáti si místo v „top pětce" museli vybojovat ve druhém kole volby. Nakonec jím propluli i šéf zpravodajství ČT Roman Bradáč a bývalý marketingový ředitel televize Prima Jan Svoboda.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …