Šéf Starostů: Piráti nejsou extremisté. Nikdy bych nešel do reputačního rizika

27.06.2021 8:33

Předseda STAN Vít Rakušan prozradil, zda se neobává poškození reputace v důsledku spolupráce s Pirátskou stranou. Podle jeho slov nikoliv, jelikož piráti už jsou „dospělí“. „Nejsou to žádní extremisté,“ zdůraznil v rozhovoru pro Právo, zveřejněném na serveru Novinky.cz.

Šéf Starostů: Piráti nejsou extremisté. Nikdy bych nešel do reputačního rizika
Foto: Facebook Víta Rakušana
Popisek: Vít Rakušan

Předseda hnutí STAN Rakušan není ani toho názoru, že by piráti měli levicové nápady a společně jim šlo předně o získání více peněz do obecních rozpočtů. „Mě toto klišé, že nám jde jen o peníze pro obce, začíná urážet, protože máme skvěle propracovaný program. Odmítám také, že by měli piráti levicové nápady,“ uvedl, že jejich společný program žádné experimenty nepřipouští. 

Osobně se prý v koalici cítí komfortně. „Protože piráti, i když jsou silnější v průzkumech, nás nikdy v koalici neušlapávali jako menšího. Je to rovné partnerství,“ pochvaluje si.

Celý rozhovor ZDE

Co říká na to, že Bartoš je někdy označován za vítače uprchlíků? „Piráty hodnotím podle toho, co za poslední čtyři roky řekli a udělali, jsou otevřená strana, která rozhoduje svobodně a která dospěla k jinému názoru, což je zřejmé z programových dokumentů,“ uvedl.

Podle svých slov si stojí za tím, že piráti nejsou žádní extremisté. „Nikdy bych nešel do nemístného reputačního rizika, piráti prodělali vývoj a nejsou stranou extremistických řešení,“ věří předseda Starostů a nezávislých (STAN) Vít Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…