Šéf Svobodných si liboval nad výrokem na internetu. Ale jen do té doby, než zjistil, že je od Halíka. Pak začala smršť

11.02.2019 21:55

Předseda Svobodných Tomáš Pajonk se na sociální síti roplýval nad slovy o boji se lží, nenavistí a korupcí, tedy až do doby, než zjistil, že byla pronesena z úst kněze a vysokoškolského pedagoga Tomáše Halíka. V diskusi, kterou to rozpoutalo, na knězi nezbyla niť suchá.

Šéf Svobodných si liboval nad výrokem na internetu. Ale jen do té doby, než zjistil, že je od Halíka. Pak začala smršť
Foto: Archiv TP
Popisek: Tomáš Pajonk, Svobodní

„Boj se lží a nenávistí, hloupostí a zlobou, korupcí a násilím asi nikdy nemůžeme definitivně vyhrát. Ale nikdy, až do posledního dechu, ho nesmíme vzdát,“ citovala na svém Twitterovém účtu slova kněze Halíka stránka Svět a víra.

V těchto slovech Pajonk našel jisté zalíbení, až do doby, než si přečetl, kdo je jejich autorem. Rázem podle něj nabrala zcela jiný směr významu. Na svém twitteru knězova slova sdílel a připsal, že ač jde o krásná slova, spatřuje v nich problém ten, že o tom, co jsou přesně ty špatné věci, rozhoduje právě Halík.

Právě z jeho dávných slov na adresu Svobodných Pajonk usoudil, že třeba nechtít dávat 50 % mzdy státu bude něco jako hloupá zloba. A nechtít EU superstát, to bude asi korupce.

Podobně jako Halík však podle některých, co se k příspěvku následně vyjádřili, i Pajonk rozhoduje o tom, co je špatně. Z toho důvodu uživatel říkající si Morvagor nechápe, proč Pajonkovi vadí, že Halík prezentuje svoje názory ve veřejném prostoru, přestože Pajonk dělá úplně to samé a ještě navíc na rozdíl od něj vede politickou stranu. „Znáte tu o tom břevnu, že,“ rýpl si.

Tento komentář Pajonk neponechal bez reakce. Poznamenal, že tu o břevnu zná a proto minimálně říká druhým lidem, co dělají "špatně". Říká jim prý: Na svém a za své si dělejte, co chcete. Ale neberte druhým lidem peníze ve jménu "dobra".

Pokud někdo jedná ve jménu ideologie nebo náboženství, je nebezpečný, jak už víme z historie, přidal svůj názor Tomáš Fiala. Ideologové i náboženští fanatici podle jeho slov připravili lidstvo o nespočet životů a je jedno o jakou ideologii šlo, jestli bolševickou, nebo jinou. Mezi ideologií a náboženstvím nevidí rozdíl.

Závěrem v diskusi padla i utěšující slova o tom, že Halíka stejně nikdo nebere vážně, každý akorát zakroutí hlavou a pomyslí si něco o stáří a senilitě. A jakákoli krásná slova z úst pokrytce jsou vlastně bezcenná.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…