Šéf Zemanovců: Schwarzenberg se choval jako kluk, který dostal na zadek

29.01.2013 21:15

Předseda Strany práv občanů – Zemanovci Vratislav Mynář byl hostem pořadu Hyde Park. Otázky se týkaly jak nově zvoleného prezidenta Miloše Zemana, tak případné spolupráce po volbách do Poslanecké sněmovny, pokud by se tam strana dostala.

Šéf Zemanovců: Schwarzenberg se choval jako kluk, který dostal na zadek
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář v pořadu ČT Hyde park

„Bohužel si musím postesknout, že Karel Schwarzenberg měl větší prostor a příjemnější tvář v médiích,“ tvrdí Mynář. Podle něj by média měla být více profesionální a nestranná, ač podpora konkrétních lidí či stran je v jiných zemích naprosto běžná.

Schwarzenberg neměl Zemana spojovat s Klausem

O inzerátu v deníku Blesk, který se objevil den před druhým kolem volby, Zemanův volební tým prý vůbec nevěděl. „My jsme se od toho distancovali. Odpovídáme jen za to, co jsme si objednali,“ odpověděl Mynář jednoznačně. Všechny ostatní inzeráty mají lidé z týmu podloženy objednávkami.

Mynář odmítal, že by Zemanova strana byla útočnější – naopak podle něj více útočil Schwarzenberg. Podle něj bylo největším faulem to, že se protikandidát snažil spojit Zemana se současným prezidentem Václavem Klausem. „Podle mě to působilo tak, jako když jsem byl malý a dostal na zadek, obhajoval jsem se tím, že někdo jiný udělal ještě něco horšího,“ prohlásil předseda SPOZ.

Mynář je přesvědčen, že Zeman je schopen společnost stmelit. Na transparentní účet volební kampaně by mohlo od dárců přijít ještě 10 milionů korun. „Ty peníze máme přislíbeny,“ řekl. Na otázku, koho si Zeman vezme s sebou na Hrad, Mynář neodpověděl. „O mně se mnou Miloš Zeman nemluvil,“ dodal.

Zemanovci chtějí spolupracovat s ČSSD

„Troufám si říci, že v případě předčasných voleb by byl náš výsledek v řádu deseti procent a více,“ věří své straně Mynář. V Poslanecké sněmovně by velmi rád spolupracoval se sociální demokracií, ale nepopřel ani, že by SPOZ byla ochotna podporovat menšinovou vládu ČSSD.

Jednoho z tazatelů zajímalo, co říká předseda zemanovců na výrok prezidenta Klause, který po volbách uvedl, že pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí. „Pan Schwarzenberg se chtěl stylizovat do pokračovatele pana Václava Havla,“ soudí Mynář.

Jiného diváka zajímalo spojení Zemana s Miroslavem Šloufem. „Podle mého názoru lidé pana Šloufa velmi démonizují,“ myslí si Mynář. Zemanův tým nejprve tvrdil, že se Šlouf na kampani nepodílel, on však říkal něco jiného. „Je logické, že pokud jsme dělali finále na Staroměstském náměstí v Praze, nemohl jsem obejít krajského předsedu pana Šloufa,“ uznal Mynář.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…