Šéf britské opozice Corbyn pozval Donalda Trumpa do mešity

17.01.2016 19:48

Předseda britských labouristů, kteří jsou toho času opoziční stranou, Jeremy Corbyn, poslal jasný vzkaz republikánskému kandidátovi na prezidenta USA Donaldu Trumpovi: Pojďte se mnou v Londýně do mešity. A pozor, mám za manželku Mexičanku. S odvoláním na britskou BBC o tom informuje server Novinky.cz.

Šéf britské opozice Corbyn pozval Donalda Trumpa do mešity
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Rozhodl jsem se pozvat Donalda Trumpa v rámci jeho návštěvy Británie, aby šel se mnou za mými voliči, protože má problém s Mexičany a má problém s muslimy,“ řekl Corbyn v neděli v Andrew Marr Show na BBC. „Jak víte, moje manželka je Mexičanka a mí voliči jsou velmi, velmi multikulturní, takže bych ho chtěl vzít do mešity a nechat ho mluvit s lidmi, kteří tam chodí,“ doplnil.

Reagoval tak na Trumpovo tvrzení, že by jako prezident zakázal všem muslimům vstup na půdu Spojených států. Později dodal, že by šlo jen o dočasné opatření. Trump si za to vysloužil tvrdou kritiku od řady politiků, ale po svém zareagovali i obyčejní Britové. Na půl milionu občanů ostrovního království podepsalo petici požadující zákaz vstupu amerického miliardáře na britskou půdu.

Britský opoziční lídr Corbyn navíc záměrně připomněl, že má za ženu Mexičanku. Trumpovi tak přidal ještě jeden štulec, neboť kandidát, jenž v tuto chvíli vede mezi republikány v boji o Bílý dům, ostře kritizuje Mexičany, považuje je za lenochy, jemně řečeno, a také by byl nejraději, kdyby se vůbec nedostali do USA.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …