Šéf poslanců KSČM předal ocenění veliteli z Národní třídy, píší noviny. Ale je to jinak, než si myslíte

16.12.2017 11:37

Bývalý důstojník SNB Michal Danišovič se může pyšnit pamětní medailí, kterou převzal 17. listopadu. Píše o tom server iDnes.cz.

Šéf poslanců KSČM předal ocenění veliteli z Národní třídy, píší noviny. Ale je to jinak, než si myslíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oslavy 17. listopadu 2016

Server připomíná Danišoviče jako muže, jenž velel 17. listopadu 1989 zásahu na pražské Národní třídě, kde policisté surově zbili studenty obušky. Letos pak Danišovic získal ocenění – nikoliv však za práci u policie, ale za chovatelské úspěchy. 

Původní text ZDE.

Za násilnou akci v roce 1989, kdy Danišovič seděl v budově pražské Správy SNB jako velitel zásahu, skončil muž před 17 lety u soudu, odkud odešel s tříletou podmínkou. Letos se pak dočkal pocty – na akci svazu chovatelů, kterou zaštítil i předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) se dočkal aplausu a medaile za úspěchy s chovem králíků. Medaili mu předával předseda poslanců KSČM, dlouholetý přední člen zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Pavel Kováčik.

„Myslím, že zásluh mám poměrně dost. Proto jsem byl navržen základními organizacemi na toto ocenění,“ řekl ke svému ocenění Danišovič. Šéf Senátu však ale od ocenění dává ruce pryč a spojování chovatele se Senátem považuje za nemístné. „Nevěděl jsem to, nikdo mi to ani neřekl,“ sdělil Danišovič, jenž se podle svých slov povznáší nad lidskou zlobou.

Předseda svazu Miroslav Kroft se pak podle serveru iDnes.cz k ocenění vyjádřil jen formálně, některým členům však vadí. A to nejen kvůli Danišovičově minulosti, ale i třeba kvůli způsobu vedení mělnické odnože svazu, kterou prý Danišovič vede silně autoritářsky. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…