Šéf pražské policie kvůlí kauze Janoušek neodstoupí. Nejsou důkazy

16.04.2012 20:03

Šéf pražské policie Martin Vodrášek zatím neodstoupí. Sice ho k tomu nepřímo vyzval policejní prezident Petr Lessy kvůli nakládání s lobbistou Romanem Janouškem po jeho autonehodě, podle Vondráška se ale nic neprokázalo.

Šéf pražské policie kvůlí kauze Janoušek neodstoupí. Nejsou důkazy
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

"Z výsledků GIBS (Generální inspekce bezpečnostních sborů) vyplývá, že provedeným šetřením nebylo zjištěno, že by pan doktor Janoušek ovlivňoval postup policistů při provádění úkonů trestního řízení ani prostřednictvím třetích osob (nadřízených policistů)," uvedl Martin Vondrášek pro Aktuálně.cz.

Šéf pražské policie tak nehodlá zatím odstupovat. Vyzval ho k tomu již dříve Petr Lessy, podle Vondráška se ale neprokázalo, že byli jeho policisté ovlivněni nebo že by šlo o chybu systému. Na systém odkazoval, když dříve prohlašoval, že v takovém případě by opravdu z funkce odešel.

Vondrášek dále pochválil policisty za rychlý a správný postup do okamžiku dopadení Janouška. Poté ale podle něj už chybovali. Nyní vede kázeňské řízení s vyšetřovatelem nehody, hlídkou a pracovníky operačního střediska.

Hlídka údajně nedodržela podmínky eskorty, vyšetřovatel zase nekoordinoval postup na místě nehody tak, jak měl. Operační středisko podle podezření nevěnovalo pozornost tomu, zdali nešlo o úmyslný trestný čin.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…