Šéf ředitelství vod jasně: Obří kanál bude, je jen otázka kdy

18.09.2013 18:05

Podle šéfa Ředitelství vodních cest Jana Skalického je neoddiskutovatelné, že vznikne kanál Dunaj – Odra – Labe, i když někteří kritici jsou proti. Podle něj plány ukážou, že má kanál samé plusy. Je jen otázka, kdy se začne stavět.

Šéf ředitelství vod jasně: Obří kanál bude, je jen otázka kdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdymadla na Labi byla vybudována převážně v období první republiky

„Když sečteme všechny efekty, jaké to přinese, tak to bude jeden z nejzajímavějších projektů, jaký může stát připravit,“ uvedl Jan Skalický ve Dvaceti minutách Radiožurnálu. Plusů je prý mnoho, například doprava, ale i ochrana proti povodním. „Kanál zadrží vodu, to už dneska víme,“ ujišťoval šéf Ředitelství vodních cest.

Nyní je prý jen otázkou, kdy se začne stavět. Ohledně jeho vzniku si je totiž jistý. „Říkám, že se určitě postaví. Žádný stát nemůže rezignovat na ty ideální přírodní podmínky, jaké máme,“ míní Skalický.

Studie prý určitě vznik kanálu podpoří. „Já jsem o tom přesvědčen, je to moje právo,“ dodal s tím, že ho k tomu vedou vlastní zkušenosti. „Bylo by velmi nevýhodné rezignovat na ten projekt a neudělat ho,“ uvedl.

Nakonec prý i starostové, kteří si zatím často stěžují, budou rádi. Navíc podoba kanálu ještě není daná – labská větev, ta nejsložitější, se bude stavět jako poslední. „Její podoba bude ještě mnohonásobně přetřásaná,“ míní Skalický. „Její trasa se bude ještě určitě upravovat,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…