Šéf ukrajinské rozvědky hovoří o rozpadu Ruska. Pokud zemře Putin, může se stát cokoliv

31.10.2022 21:45 | Analýza

Pokud by Putin zemřel, nastala by dle šéfa ukrajinské vojenské rozvědky Kyryla Budanova v Rusku politická krize, jež by vedla k rozdělení země. „Jsou dvě možnosti, jak může válka skončit. První je rozdělení Ruska na tři nebo více částí. Druhou je relativní zachování uzemní celistvosti Ruské federace při změně vedení země. V druhém případě nový vůdce řekne, že Rusko nemá se současnými procesy nic společného a že na vině byl nemocný diktátor,“ vzkázal šéf ukrajinských špionů.

Šéf ukrajinské rozvědky hovoří o rozpadu Ruska. Pokud zemře Putin, může se stát cokoliv
Foto: Repro TV
Popisek: Putin vyhlašuje částečnou mobilizaci

Budanov prohlásil, že Putin se pravděpodobně konce války nedožije. Podle něj v Rusku probíhají rozsáhlé diskuse o jeho náhradníkovi, který v zemi převezme moc. „Je nepravděpodobné, že by to přežil. V současné době probíhají v Rusku aktivní diskuse o tom, kdo by ho mohl nahradit,“ uvedl šéf ukrajinské rozvědky podle webu Mirror.

Otázkou zůstává, jak by se Moskva zachovala ve chvíli, kdy by Putin nebyl u moci. Budanov tvrdí, že s válkou skončí i Putinova éra. Netroufá si však odhadovat, jak by mohl ruský prezident zemřít.

V případě, že by Putin zemřel, začala by podle Budanova v Rusku politická krize, jež by vedla k rozděleni země. „Jsou dvě možnosti, jak může válka skončit. První je rozdělení Ruska na tři nebo více částí. Druhou je relativní zachování uzemní celistvosti Ruské federace při změně vedení země. V druhém případě nový vůdce řekne, že Rusko nemá se současnými procesy nic společného a že na vině byl nemocný diktátor,“ vzkázal šéf ukrajinských špionů.

V médiích se dlouhou dobu spekuluje, že šéf Kremlu je vážně nemocný a mohl by mít rakovinu. Moskva však tyto domněnky vyvrací, podle ní se Putin těší dobrému zdraví. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…