Šéfem pražských lidovců zůstává radní pro kulturu Wolf

25.04.2015 18:39

Předsedou pražských lidovců bude po další dva roky pražský radní pro kulturu Jan Wolf. Své posty obhájili i všichni místopředsedové organizace. Wolf to oznámil na dnešní tiskové konferenci v průběhu celodenního volebního zasedání v Paláci Charitas. O funkce v nejvyšším předsednictvu KDU-ČSL se podle něj nikdo z pražské sekce nepřihlásil, ani do nich nebyl navržen.

Šéfem pražských lidovců zůstává radní pro kulturu Wolf
Foto: Antonín Lavrenčík
Popisek: Jan Wolf, lídr KDU- ČSL v Praze

Wolf dostal při volbě předsedy podle informací ČTK od přítomných 83 kandidátů 56 hlasů, jeho protikandidát Pavel Mareš 24. Tři hlasující se zdrželi. Místopředsedy zůstávají zubař, zastupitel Prahy 6 a někdejší náměstek ministra práce Marián Hošek, zástupce starosty Čakovic Daniel Kajpr, zastupitel Prahy 10 Mareš a starostka Prahy 12 Daniela Rázková.

Pražští lidovci na zasedání především rekapitulovali výsledky loňských voleb

Na květnovém celostátním sjezdu lidovců chtějí pražští lidovci prosazovat do funkce místopředsedkyně europoslankyni Zuzanu Roithovou. "Má naši podporu, je to naše dlouholetá členka, i když už má nyní bydliště v jižních Čechách," uvedl Wolf. Sbírat hlasy před celostátním sjezdem dnes do Prahy přijel ministr zemědělství Marian Jurečka, který kandiduje na prvního místopředsedu strany. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek oproti tomu nedorazil. Podle Wolfa zamířil do jižních Čech a na Vysočinu, kde se dnes také konají volby krajských vedení lidovců.

Pražští lidovci na zasedání především rekapitulovali výsledky loňských voleb do zastupitelstva hlavního města a jednotlivých městských částí. Aktuálně mají po Praze celkem 124 zastupitelů, z nichž 39 je přímo členy KDU-ČSL. Strana má ambice navázat příští rok v senátních volbách na úspěšné získání dvou mandátů ve volbách loňských. Tehdy se do horní komory dostali bývalý rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl a právník Václav Láska, kteří kandidovali za koalici lidovců a zelených. "Laťka je nastavená velmi vysoko, příští rok bychom v tomto trendu rádi pokračovali a opět oslovili kandidáty, kteří mají co říct veřejnosti," podotkl Wolf.

Z aktuálních pražských otázek dnes lidovci diskutovali o problematice hazardu či o územním plánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…