Šéfredaktor MF DNES Čásenský se rozhodl skončit. Nikdo ho prý nenutil

07.11.2013 18:52

Šéfredaktor deníku MF DNES Robert Čásenský se rozhodl vzdát své funkce v čele novin. Šéfredaktorský post opustí k polovině listopadu a rozhodl se úplně odejít z redakce. Nejedná se prý o nárazové rozhodnutí, Čásenský, který noviny řídil osm let, se k němu odhodlávat dlouho.

Šéfredaktor MF DNES Čásenský se rozhodl skončit. Nikdo ho prý nenutil
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Bývalí šéfredaktoři deníků LN Dalibor Balšínek (vlevo) a MfD Robert Čásenský (vpravo)

„Nejde v žádném případě o krok neuvážený či o reakci na nějakou aktuální událost či situaci. Tento krok jsem zvažoval již delší dobu a od konce června o něm hovořil s bývalým i současným majitelem vydavatelství,“ uvedl odcházející šéfredaktor pro sesterský server iDnes.cz.

„Abych předešel případným spekulacím, dodávám také, že v žádném případě nejde o rozhodnutí vynucené,“ ujistil dále. O personálních změnách v redakci se totiž spekuluje již od jarních měsíců, kdy vydavatelství MAFRA koupil miliardář a nově i poslanec Andrej Babiš.

Nový šéfredaktor doposud není znám, vydavatelství by jej mělo oznámit během několika dnů. „Děkuji Robertu Čásenskému za to, jak dokázal vydavatelství během svého působení profilovat,“ řekl k tomu předseda představenstva Štěpán Košík. Čásenský byl šéfredaktorem deníku od ledna 2006. Redakci opustí po dvanácti letech. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…