Šéfredaktor MF Dnes: Český stát snad ovládlo punkové hnutí

24.11.2012 9:08

Šéfredaktor deníku MF Dnes Robert Čásenský označuje rok 2012 za Rok chaosu. Během jednoho jediného roku prý došlo k několika přešlapům a zmatkům, které způsobila státní mašinérie. Podle Čásenského to vypadá, jako by státní správu ovládlo nějaké tajné punkové hnutí.

Šéfredaktor MF Dnes: Český stát snad ovládlo punkové hnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dlouhý odstartoval podpisovou kampaň pro svou prezidentskou kandidaturu

Jedním velkým zmatkem je prezidentská volba, respektive fáze počítání podpisů jednotlivých kandidátů. Původně poměrně jasná zpráva o tom, že tři adepti na funkci prezidenta byli kvůli nesprávnosti údajů na petičních arších vyřazeni z volby, se prý později změnila v "jaksi tradiční český úředně-politický maglajz", když se začaly objevovat názory, že neplatné hlasy byly kandidátům odečteny nesprávnou metodou.

Čásenský se prý nechce zastávat vyřazených kandidátů, konkrétně Jany Bobošíkové, Tomio Okamury a Vladimíra Dlouhého, ale nikdo by neměl být z volby vyřazen jen proto, že nebylo předem přesně určeno, jak by měla probíhat kontrola petičních archů.

"Pokud už se politická reprezentace země většinově shodla na tom, že má být prezident volen přímo občany (a můžeme se přít o to, nakolik to bylo rozhodnutí moudré a zda bylo nutné je narychlo přijímat už pro volbu nadcházející), je zcela v duchu tohoto záměru otevřít kandidaturu co možná nejširším možným způsobem," píše šéfredaktor deníku.

Zmatky a zase zmatky

Tato peripetie prý podává svědectví o (ne)fungování státní správy a kvalitě českých zákonů. "Jak je vůbec možné, že zákon, na kterém měsíce pracovala příslušná vládní a následně parlamentní sestava, vůbec připouští dvojí možný výklad?" ptá se Čásenský.

A bohužel tohle není jediný příklad. Jde prý v tomto roce už o čtvrtý případ velkých zmatků způsobených státní mašinérií. Hned v lednu je odstartovala neschopnost přejít na jiný systém vyplácení dávek, v květnu jsme se potýkali se zmatky v hodnocení státních maturit a v červenci jsme byli svědky absolutního chaosu v dopravních registrech.

"Vypadá to, jako by státní správu tajně ovládlo nějaké punkové hnutí, které nám naordinovalo Rok chaosu. Škoda jen, že si ty pankáče platíme každý měsíc z daní," uzavírá šéfredaktor MF Dnes Robert Čásenský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

19:03 Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes postřelen, když po výjezdním zasedání vlády vyšel mezi lidi. …