Sehnal: Opasek si musí utáhnout stát, okrádá soukromníky na daních!

06.09.2021 16:39

Stát se stále víc zadlužuje a vládní představitelé i mnozí kandidáti hledají prostor k úsporám. Podle Pavla Sehnala z Aliance pro budoucnost ale chtějí šetřit na špatných místech. “Stát vykrádá soukromý sektor a kupuje si za to hlasy,” kritizuje.

Sehnal: Opasek si musí utáhnout stát, okrádá soukromníky na daních!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aliance pro budoucnost představila svůj program do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 2021

Předvolební kampaň začíná vrcholit a opět se strany předhání v tom, jaké úspory budou prosazovat a na čem všem ušetří. “Co mě štve, že nikdo neříká, že úspory by měly nastat především na straně státu,” konstatuje předseda Aliance pro budoucnost.

Anketa

Jakou školní známkou ohodnotit vládu Andreje Babiše?

66%
8%
3%
3%
16%
hlasovalo: 8678 lidí

“Jsme v období, kdy není čas na to, aby si opasky utahovali občané jako v 90. letech. Nastal čas k tomu, aby si konečně opasek utáhl stát!” sděluje důrazně.

Podle Sehnala panuje velká nespravedlnost ve výši platů. “Státní sektor tady vykrádá soukromý sektor, protože v současné době průměrný plat ve státním sektoru je 39 tisíc korun a v tom soukromém je o pět tisíc korun nižší. Skutečně zde nevidím žádný spravedlivý důvod, aby paní účetní někde na úřadě nebo ministerstvu měla o pět tisíc větší výplatu než účetní v soukromém sektoru,” má jasno.

“Platy učitelů jsou nyní ve výši 44 tisíc měsíčně. Neříkám, že učitelé mají mít nízké výplaty, ale na druhou stranu to vnímám jako velmi nespravedlivé vůči například paní ve výrobě, která chodí na třetí a čtvrtou směnu a také je to matka a dětmi a měla o 10 tisíc méně,” pokračuje důrazně.

Celé je to prý vykořisťování státu. “Je to nespravedlivé a je o tom, že stát vykrádá soukromý sektor a ty ukradené daně používá jenom za účelem zvyšování volebního potenciálu současné vlády. Opasek si má utahovat stát!” vyzývá Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…